Traficanţii de droguri prinşi la Braşov au fost arestaţi preventiv

Cei 11 traficanţi de droguri care au fost prinşi de procurorii DIICOT, după ce au introdus pe piaţa din Braşov şi Codlea un drog nou şi deosebit de periculos, au fost arestaţi preventiv.

28 ian. 2016, 06:29
Traficanţii de droguri prinşi la Braşov au fost arestaţi preventiv

Cei 11 indivizi, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, au vândut droguri mai multor adolescenţi din Braşov, care au ajuns la spital, în stare gravă, potrivit România TV.

Procurorii i-au filat pe membrii grupării de mai multă vreme, după ce au primit informaţia că în Braşov şi Codlea a ajuns un produs psihoactiv nou. Drogul de sinteză, care stă la baza preparatelor letale, circulă pe piaţa din Europa, sub denumirea de „Chminaca“. În ultima perioadă, substanţa a provocat moartea a doi tineri în Suedia, alţi doi consumatori au murit în Germania, iar trei sînt în stare gravă. Drogul care era fabricat şi distribuit la Braşov are la bază un compus chimic periculos care odată ajuns în organism duce extrem de repede la moarte.

În Braşov, substanţa de bază adusă din Marea Britanie era combinată cu alte substanţe la fel de periculoase. Noul produs era pulverizat pe diverse plante, iar consumatorii care inhalau erau aproape condamnaţi. Capul grupării braşovene comanda substanţa psihoactivă de bază prin internet din Marea Britanie, de la o firmă care comercializa produse chimice şi care specifica faptul că acest produs este folosit strict pentru experimente chimice.