Traficul de coșmar din Capitală. Fost city manager al Bucureștiului: „Unde este formula matematică de rezolvare a traficului, unde sunt experții de la New York?”,

Numărul de mașini înmatriculate în București și Ilfov a crescut cu peste 560.000 în 10 ani, apropiindu-se de 1,8 milioane, potrivit datelor comunicate de Prefectura București și Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule la solicitarea HotNews.ro, în 2022.

17 ian. 2024, 14:45
Traficul de coșmar din Capitală. Fost city manager al Bucureștiului: „Unde este formula matematică de rezolvare a traficului, unde sunt experții de la New York?”,

Fostul city-manager al Capitalei Sorin Chiriță îl acuză pe Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului, că nu a făcut nimic pentru a rezolva traficul de coșmar de pe străzile orașului.

„Numărul de autoturisme a crescut, iar numărul de intersecții aflate în BTMS (Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală – n.r.) a scăzut în mandatul lui Nicușor Dan (…) acest sistem temporizează semafoarele. Sistemul ar trebui să fie o prioritate, el astăzi are mai puține intersecții și nu i se mai dă importanță”, a declarat Sorin Chiriță, pentru Gandul.

Citește și: Planurile Urbanistice de Dezvoltare, blocate la Primăria lui Nicușor Dan! Cine le pune piedici investitorilor din Capitală. Irina Dimitriu, AREI: ”Ne dorim cu toții orașe în care să putem să locuim”

Fostul city-manager al Capitalei mai precizează că senzorii de monitorizare a traficului din mai multe intersecții s-au stricat, și nu ar fi fost înlocuiți.

„Sunt mai puține intersecții pentru că s-au stricat senzorii, și nu s-au mai preocupat să introducă intersecții în Sistemul de Mangement al Traficului. Este un fenomen care s-a petrecut în cei trei ani și jumătate de mandat al lui Nicușor Dan. Probabil că el nici nu știe”, a precizat Sorin Chiriță.

Citește și: Nicușor Dan respinge accesul protestatarilor în Capitală! Piața Victoriei s-ar putea prăbuși sub greutatea utilajelor și tractoarelor

 

Sorin Chiriță: „Nicușor Dan spunea că există o formulă pe care el o va introduce în prima zi de mandat”

„Nicușor Dan spunea că problema traficului este una de matematică și că există o formulă pe care el o va introduce în prima zi de mandat și se va rezolva cu traficul, va fi fluidizat instant. Așa a zis și de sistemul de termoficare, că va interveni de a doua zi, și va rezolva problema (…) unde este acel specialist de la New York, unde este formula matematică a lui Nicușor Dan? În primul rând, minciuna are picioare scurte”, a mai precizat Sorin Chiriță.