Tragedia Asiana Airlines. Primul accident cu victime din istoria avioanelor Boeing 777 GALERIE FOTO

Avionului Asiana Airlines transporta 307 persoane, dintre care 16 membri ai echipajului. Două persoane au murit şi 181 au fost rănite, potrivit celui mai recent bilanţ al tragediei.

07 iul. 2013, 08:58

Un Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana Airlines care venea din Seul a ratat aterizarea şi a luat foc pe aeroportul din San Francisco, sâmbătă, după ce coada avionului a lovit pista, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor 182, dintre care 41 au avut răni mai serioase. În total, 307 persoane se aflau la bord în momentul producerii accidentului.

„Coada avionului Asiana a lovit pista şi avionul a părăsit pista”, a explicat în cursul serii de sâmbătă  Ministerul sud-coreean al Transporturilor.

Aparatele Boeing 777 sunt considerate unele dintre cele mai sigure avioane din lume. Accidentul de pe aeroportul din San Francisco este primul accident din istoria acestui tip de aparate de zbor care se soldează cu pierderi de vieţi umane., potrivit ABC News. „Aceste avioane au zburat peste apă, peste ocean întotdeauna, iar compania Asiana le foloseşte de mulţi ani cu succes”, a declarat postului american de ABC News Radio analistul John Nance.

Aparatul Boeing 777, numit şi  „Triplu 7”, a fost inaugurat în 1995. Aparatul care a făcut primul zbor este şi astăzi în serviciu şi a acumulat 5 milioane de zboruri şi peste 18 milioane de ore de zbor, a precizar ABC News. Avionul care s-a prăbuşit la San Francisco era în funcţiune de 7 ani.

Potrivit rapoartelor companiei Boeing, aparatele 777 au suferit până acum numai mici avarii la unele sisteme electronice, dar acestea nu s-au soldat până acum cu accidente în care să fie morţi şi răniţi. Ultimul accident al unui Boeing 777, înaintea celui din San Francisco, a implicat un aparat al companiei aeriene British Airways, în 2007, pe aeroportul Heathrow, când a aterizat forţat din cauza formării unor cristale de gheaţă în combustibilul aparatului.

Compania Asiana Airlines are 71 de aparate şi transportă anual 14,7 milioane de pasageri.