Tragedia aviatică din Moscova: eroarea de pilotaj este cel mai probabil cauza accidentului

Anchetatorii ruși cred că o eroare de pilotaj este cea mai posibilă cauză a accidentului aviatic care a dus la moartea a 41 de persoane pe aeroportul din Moscova.

07 mai 2019, 14:46
Tragedia aviatică din Moscova: eroarea de pilotaj este cel mai probabil cauza accidentului

Membrii echipajului și pasagerii spun că Sukhoi Superjet-100 a fost lovit de un fulger în timp ce era în aer și că acest lucru a dus la întreruperea comunicațiilor cu solul.

În primul rând, acest fenomen meteo nu ar fi trebuit să afecteze aeronava, ba chiar mai mult, tragedia ar fi putut să fie evitată și în acest moment, potrivit libertatea.ro.

Ceea ce a dus la explozie și moartea pasagerilor a fost aterizarea în timp ce rezervoarele avionului erau pline cu combustibil, o practică interzisă, scrie BBC News. Mai precis, piloții ar fi trebuit să mai zboare până la golirea rezervoarelor, tocmai pentru a evita o explozie în timpul aterizării.

Presa rusă citează surse apropiate investigației care spun că o eroare de pilotaj este văzută drept principala cauză a accidentului, potrivit libertatea.ro

Piloții au decis să intre frontal într-o furtună, ceea ce ridicat nivelul de risc.  S-au grăbit să aterizeze, deși procedura obișnuită este cea de a survola de mai multe ori aeroportul pentru a consuma combustibilul. Au aterizat în modul de comandă de urgență – ceea ce necesita cunoștințe suplimentare – după ce sistemele automate au picat Se pare că la aterizare aveau o viteză mult peste cea normală ceea ce, cumulat cu rezervoarele pline de combustibil, a făcut ca avionul să sară de pe pista de aterizare.

Aterizarea violentă a produs deteriorarea sistemul de rulare a șasiului, trimițând resturile în motoare și astfel s-a produs incendiul.