Tragedia de la Colectiv s-ar fi putut repeta. Un pompier a luat MITĂ ca să închidă ochii la ilegalităţi

Publicat: Marţi, 05 Mai 2020 20:58 // Actualizat: Marţi, 05 Mai 2020 20:59 // Sursa: romaniatv.net

Tragedia de la Colectiv pare că nu a impresionat pe toată lumea. Un subofiţer ISU din Dâmboviţa a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. El a primit bani pentru a nu amenda o societate comercială care nu îndeplinea normele de securitate la incendiu.

"Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie în dosarul penal instrumentat de procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, magistraţii Curţii Militare de Apel Bucureşti au condamnat definitiv pe inculpatul Tiţa Dan, plt. adj. şef în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I" al judeţului Dâmboviţa, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită", a transmis, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, prin hotărârea pronunţată în dosarul penal nr. 283/753/2019, Curtea Militară de Apel Bucureşti a respins, ca nefondat, apelul formulat de inculpat împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti şi l-a obligat la plata cheltuielilor judiciare către stat.

Inculpatului Tiţa Dan i s-a aplicat pedeapsa complementară a degradării militare.

De asemenea, s-a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 9.000 lei şi s-a menţinut sechestrul asigurător instituit de către organul de urmărire penală prin ordonanţă asupra sumelor ridicate de la inculpat.

S-a instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor inculpatului până la concurenţa sumei de 17.532,05 lei, reprezentând restul sumei supuse confiscării speciale, cheltuielile judiciare avansate de stat şi cuantumul amenzii penale. Inculpatul a fost obligat la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 2.000 lei reprezintă cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală.

"În cauză, prin rechizitoriul din data de 11.10.2019, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului plt. adj. şef Tiţa Dan, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită. În fapt, la data de 26 septembrie 2019, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie l-au prins în flagrant pe subofiţer, care a pretins de la un denunţător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială şi pentru a nu sancţiona contravenţional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei", a mai transmis DGA.

La percheziţia corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofiţerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care şi banii primiţi cu titlu de mită. Ulterior, în urma activităţilor procedurale efectuate, a mai fost identificat un denunţător, de la care subofiţerul a solicitat şi a primit sumele de 5.000, respectiv 1.000 de lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparţine.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
colectiv condamnare mită pompier
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H