Tragedia din camionul frigorific: au fost repatriate în Vietnam trupurile neînsufleţite a 31 de cadavre

Primele 16 corpuri ale unor imigranţi vietnamezi dintre cele 31 de cadavre găsite în camionul frigorific în apropiere de Londra, repatriate în Vietnam.

27 nov. 2019, 10:20
Tragedia din camionul frigorific: au fost repatriate în Vietnam trupurile neînsufleţite a 31 de cadavre

Primele cadavre ale unor migranţi vietnamezi găsiţi morţi, la sfârşitul lui octombrie, într-un camion frigorific în apropiere de Londra au fost repatriate miercuri, după săptămâni dureroase de aşteptare ale familiilor, care vor putea să organizeze funeralii, relatează AFP, citată de news.ro.

Un avion aparţinând companiei Vietnam Airlines a aterizat pe aeroportul de la Hanoi, miercuri dimineaţa, ”cu 16 corpuri la bord”, a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, un agent de securitate aeroportuară. Rămăşiţele pământeşti au fost conduse, cu mai multe vehicule, către diverse provincii din centrul Vietnamului, de unde sunt originare victimele.

”Aşteptăm acest moment de foarte mult timp. Vom organiza funeralii imediat ce soseşte”, a declarat Vo Van Binh, al cărui fiu, Vo Van Linh,se află între victime. ”Suntem foarte trişti, dar fericiţi pentru că fiul meu s-a întors în sfârşit”, a adăugat tatăl în faţa familiei reunite, în aşteptarea sosirii rămăşiţelor.

Citeşte şi Camionul morţii din Londra: un nou suspect de origine irlandeză a fost arestat

Celelalte 23 de cadavre urmează să fie repatriate în zilele următoare, potrivit news.ro.

Cadavrele celor 31 de bărbaţi şi opt femei – inclusiv ale unui număr de doi adolescenţi în vârstă de 15 ani – au fost găsite la 23 octombrie într-un container, în zona industrială Grays, la est de Londra. Containerul provenea din portul belgian Zeebruges.

Această tragedie a provocat un val de indignare la nivel internaţional şi a relevat pericolele la care se supun imigranţii clandestini, din cauza traficanţilor fără scrupule care profită de vulnerabilitatea lor.