Tragedia din Mediterană: Căpitanul era BEAT şi DROGAT. Peste 800 de oameni şi-au pierdut viaţa în naufragiu

Naufragiul din weekend, din Marea Mediterană, în care şi-au pierdut viaţa circa 800 de imigranţi, a fost provocat de o greşeală a căpitanului.

22 apr. 2015, 06:32

Aceasta este prima concluzie a anchetei deschise în acest dosar. Mai mult, supravieţuitori povestesc că acesta era beat şi drogat.

Căpitanul pescadorului scufundat în Mediterana, tunisianul Mohamed Ali Malek, a îndreptat vasul către un cargo portughez care răspunsese apelului său de urgenţă. Din greşeală, însă, a intrat în plin în vapor. Speriaţi, imigranţii aflaţi la bord au început să alerge şi au dezechilibrat pescadorul, care s-a scufundat în mai puţin de cinci minute. Aceasta este o primă concluzie a anchetatorilor italieni, potrivit România TV.

Supravieţuitorii au povestit că Malek băuse vin şi fumase haşiş înainte de sosirea vasului portughez. Poliţia italiană l-a arestat pe tunisian, dar şi pe adjunctul său, şi i-a acuzat de trafic de persoane şi omucidere.

Citeşte şi Francois Hollande: Dacă bilanţul morţilor se confirmă, este CEA MAI MARE TRAGEDIE din Marea Mediterană

Între timp au apărut primele mărturii ale membrilor echipelor de salvare care au ajuns la locul tragediei.

Am găsit multe cadavre şi le-am urcat la bord, dar deja erau fără viaţă. Dar, în timp ce recuperam cadavrele, am auzit în depărtare un bărbat care ţipa cu ultimele sale puteri. Era în mare de circa două-trei ore”, a declarat un medic care a participat la operaţiunile de căutare şi salvare a eventualilor supravieţuitori.

Echipajele de intervenţie au reuşit să îl salveze pe tânăr, care a izbucnit în plâns atunci când a ajuns pe punte. În total, numai 27 de supravieţuitori au fost recuperaţi din apele Mediteranei.