Tragedia feroviară din Spania: Experţii susţin că liniile feroviare din Europa sunt SIGURE VIDEO

După seria de tragedii feroviare din Spania, Franţa, şi Elveţia, experţii declară că liniile de cale ferată europene sunt sigure. Specialiştii spun că accidentele au fost doar nişte coincidenţe.

01 aug. 2013, 07:30

Tragedia din Spania care a dus la moartea a 79 de oameni este cel mai grav dintre aceste accidente feroviare, petrecute în mai puţin de o lună. Catastrofa este pusă deocamdată pe seama mecanicului care mergea cu 192 de km pe oră, chiar înainte ca trenul să sară de pe şine, potrivit România TV.

Un alt accident grav, petrecut în apropiere de Paris a cauzat moartea a şapte persoane. Din primele concluzii, se pare că deraierea trenului a fost provocată de lipsa unei bare de metal între cele două şine. Catastrofa a făcut să se nască diverse dezbateri despre vechimea reţelei franceze şi a fondurilor reduse care se alocă acestui sector.

Citeşte şi: Cele mai grave accidente feroviare din istorie. Mii de oameni morţi în câteva secunde

Cel mai recent accident de tren, din Lausanne, Elveţia,s-a produs din cauza unei erori umane. Două trenuri s-au ciocnit, iar mecanicul unuia dintre ele a murit. Alte 35 de persoane au fost rănite.

Cele trei evenimente tragice care au avut loc în mai puţin de o lună nu reprezintă însă un semnal de alarmă, spun experţii. Un oficial al Agenţiei Feroviare Europene declară că este vorba doar de o coincidenţă nefericită şi că cele trei tragedii au cauze total diferite. Potrivit specialiştilor şi a ultimelor statistici, trenul râmăne cel mai sigur mijloc de transport terestru.