Tragedia unei luni de miere în Grecia. Mirele a pierit în flăcări la marginea Atenei VIDEO

Incendiile teribile din Grecia au lăsat în urmă vieţi distruse, drame de neimaginat şi familii decimate. Una dintre cele mai impresionante poveşti este cea a unui cuplu de irlandezi, tineri căsătoriţi de o săptămână. Cei doi se aflau în luna de miere lângă Atena, iar bărbatul a pierit în flăcări, în vreme ce soţia lui este în stare gravă la spital.

26 iul. 2018, 08:35
Tragedia unei luni de miere în Grecia. Mirele a pierit în flăcări la marginea Atenei VIDEO

Brian şi Zoe erau căsătoriţi de o săptămână, iar o lună de miere în Grecia părea concediul ideal. Au ales o vilă în Mati, lângă Atena, însă flăcările au transformat vacanţa într-o tragedie.

Surprinşi de foc, cei doi irlandezi au încercat să scape de incendiu în portbagajul unei maşini. N-au reuşit, aşa că au încercat să fugă pe jos. În fumul şi flăcările ce au urmat, Brian şi Zoe s-au pierdut unul de celălalt. Ea a ajuns la spital în stare gravă, iar el a fost descoperit mort.

Incendiile sunt acum sub control, dar Grecia îşi plânge morţii. Până acum, 81 de persoane au pierit în flăcări, dar încă sunt persoane dispărute, aşa că numărul lor ar putea creşte. Alţi 60 de oameni sunt internaţi în spital, 11 dintre ei în stare critică.

Salvatorii povestesc că pe un deal din apropierea orașul au găsit 26 de oameni, adulți și copii, care au murit îmbrățișați pe câmp, la câțiva metri de plajă. Victimele încercau să ajungă la mare, dar au fost înconjurate de flăcări.

Două mii de case au fost complet distruse de flăcări şi alte două mii au fost afectate parţial. Potrivit autorităţilor, oraşul Mati a fost ars în proporţie de 98%.