Tragedia zilei! Am pierdut un mare actor! Românii îi vor duce dorul: Doamne, cât îi va fi simţită lipsa

Un nume mare din lumea artistică a murit subit. Milioane de fani nu îl vor uita niciodată. Cariera sa de zeci de ani, încununată cu succes, rămâne sursă de inspiraţie pentru cei de astăzi.

11 iul. 2019, 08:31
Tragedia zilei! Am pierdut un mare actor! Românii îi vor duce dorul: Doamne, cât îi va fi simţită lipsa

Actorul britanic Freddie Jones, care într-o carieră de 70 de ani a interpretat roluri memorabile precum cel din filmul „The Elephant Man” al lui David Lynch, a murit la vârsta de 91 de ani. Tatăl actorului Toby Jones, a apărut cel mai recent în serialul britanic „Emmerdale”.

Doliu în lumea teatrului. Actorul Damian Crâşmaru a murit

În 1980, el a jucat în primul film pentru Lynch, „The Elephant Man”, din distribuţia căruia a făcut parte John Hurt. A continuat colaborarea cu regizorul pentru „Dune” (1984), „Wild at Heart” (1990) şi în miniseria „Hotel Room”.

După vestea morţii lui Jones, cineastul a scris pe Twitter: „Dragi prieteni, l-am iubit, iubit, iubit pe Freddie Jones. Doamne, cât îi va fi simţită lipsa”.

Născut la Dresden, Stock-on-Trent, Jones a debutat pe scena londoneză cu Royal Shakespeare Company în „Afore Night Come”, în 1962. La scurt timp, a jucat în „The Lower Depths”, după Maxim Gorky, şi în „The Marat/ Sade” al lui Peter Brook, în 1964, înainte de a-şi începe activitatea în televiziune, în 1968.

A jucat în „Alice and The Looking Glass” (1973), „Pennies From Heaven” şi „Ghosts of Motley Hall” (1976-78) şi „Inspector Morse”, între altele.

Freddie Jones a fost căsătorit cu Jennie Hesslewood, cu care a avut trei fii: Rupert, regizor, Toby şi Casper, actori.

Tragic! Avea 22 de ani şi o cariera de succes în faţă! A murit într-un apartament închiriat