Un tânăr, UCIS ÎN BĂTAIE după ce a fost prins la furat VIDEO

Un tânăr rom din comuna Apaţa, judeţul Braşov, a fost ucis în bătaie de maghiari pentru că a fost prins la furat. Mai mulţi indivizi, printre care şi fiul primarului, l-au văzut în timp ce spărgea un magazin şi s-au gândit să îi aplice o corecţie, informează România TV. Părinţii afirmă că fiul lor a fost ucis din cauza etniei sale.

10 mart. 2014, 17:04
Un tânăr, UCIS ÎN BĂTAIE după ce a fost prins la furat VIDEO

Tânărul rom, în vârstă de 19 ani, avea antecedente. El a mai fost prins la furat de trei ori. Părinţii spun că de fapt a fost ucis din motive etnice.

„Eu vreau să se facă dreptate. Nu, nu l-au văzut, că dacă îl vedeau la furat îl prindeau şi îl dădeau la poliţie. Au avut boală pe ţigani ca să-i omoare şi l-au prins pe băiatul meu şi l-au omorât”, a spus tatăl tânărului.

Primarul din Apaţa neagă acuzaţiile şi susţine că în comună, care este împărţită între romi şi maghiari, nu sunt probleme etnice. Edilul pune fapta tinerilor pe seama băuturii.

„Cine n-ar regreta? Cine a vrut intenţionat să facă aşa ceva? E inexplicabil. Niciunul n-are antecendente, n-are condamnări, toţi sunt fii satului”, a declarat Tana Gyula, primar interimar Apaţa.

Citeşte şi Scene incredibile în Cluj: Un taximetrist s-a luat la bătaie cu clientul maghiar

Trei dintre agresori sunt cercetaţi pentru omor. Totodată, administratorul primăriei a spus că şi fiul primarului a fost implicat în acest scandal. 

„Inculpaţii au surprins victima bănuită că ar fi săvârşit o infracţiune de furt, au imobilizat-o şi i-au aplicat mai multe lovituri care au condus la decesul acesteia”, a precizat Monica Munteanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

„Decesul a fost cauzat de multiple lovituri primite cu pumnii şi picioarele de la cei trei suspecţi”, a menţionat Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Agresorii riscă până la 25 de ani de închisoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Citeşte şi TRAGEDIE în Buzău. Un copilaş de 3 ani a fost UCIS în bătaie