Tragedie aeriană! Șapte oameni au murit, după ce un elicopter s-a prăbușit

Șapte oameni și-au pierdut viața, după ce un elicopter s-a prăbușit sâmbătă în nordul Italiei. Aparatul de zbor a dispărut de pe ecranele radar în timp ce survola o zonă muntoasă, în condiţii meteorologice dificile.

12 iun. 2022, 09:05
Tragedie aeriană! Șapte oameni au murit, după ce un elicopter s-a prăbușit

Toți cei șapte pasageri ai elicopterului prăbușit în Italia au murit. Au fost găsiti si cei doi oameni dați dispăruți inițial. Victimele erau patru cetățeni turci, doi libanezi și pilotul italian.

Aparatul de zbor plecase din orașul Lucca, situat în regiunea Toscana, și se îndrepta către Treviso. La bordul elicopterului se aflau şapte persoane, printre care patru oameni de afaceri turci care lucrau pentru compania Eczacibasi Consumer Products şi participaseră la o expoziţie.

”Serviciile de salvare i-au găsit morţi pe cei şapte pasageri din elicopter, patru de naţionalitate turcă şi doi de naţionalitate libaneză, care se aflau într-o călătorie de afaceri în Italia, precum şi pe pilotul italian”, a anunţat biroul prefectului din oraşul Modena.

Elicopterul a fost găsit într-o zonă montană de-a lungul graniţei dintre Toscana şi regiunea Emilia Romagna, se arată în comunicat. Procurorii au izolat zona în cadrul anchetei incidentului.

„Am luat coordonatele, ne-am dus la locul accidentului şi am găsit totul ars. Elicopterul este practic în interiorul unei văi, lângă un pârâu”, a spus un salvamontist într-un videoclip postat pe contul de Twitter al Forţelor Aeriene Italiene.

Elicopterul era un AW119 Koala produs de compania din domeniul apărării Leonardo, a declarat pentru Reuters o persoană familiar accidentului.

Citește și Rusia a eliberat primele paşapoarte pentru locuitorii din Herson, orașul ucrainean cucerit aproape în totalitate de ruși: „Începe o nouă epocă”

Citește și Joe Biden îl ceartă pe Volodimir Zelenski: „A crezut că exagerez, când l-am avertizat cu privire la invazia Rusiei”