Tragedie aviatică: Avion cu 100 de pasageri la bord s-a prăbuşit în timpul decolării VIDEO

Cel puţin 15 persoane au murit după ce un avion de pasageri al companiei aeriene kazahe Bek Air s-a prăbuşit vineri în zori în timpul decolării de pe aeroportul din Almaty, a informat vineri agenţia Kazinform, preluată de agenţiile internaţionale de presă.

27 dec. 2019, 06:43
Tragedie aviatică: Avion cu 100 de pasageri la bord s-a prăbuşit în timpul decolării VIDEO

Aeronava Fokker 100 a pierdut din altitudine în timpul decolării, a trecut printr-un gard de beton apoi a lovit o clădire rezidenţială de două etaje, a precizat guvernul acestei republici foste sovietice, scrie AFP. Avionul a căzut într-o zonă locuită, a comunicat comitetul pentru situaţii de urgenţă.

Accidentul s-a produs în apropiere de Kzyl-tu, localitate situată la nord-est de aeroportul fostei capitale kazahe, inima economică a ţării. Autorităţile nu au precizat dacă există victime şi în rândul locuitorilor din zonă.

Echipele de salvare încercau să-i scoată pe cei rămaşi în interiorul avionului grav avariat, relatează dpa.
Aproximativ 30 de persoane au fost rănite, dintre care 17 – inclusiv opt copii – se crede că se află în stare critică, au spus oficialii.

Cel puţin 60 de persoane au supravieţuit accidentului, potrivit paginii de Facebook a aeroportului, care a publicat lista cu numele lor. Rapoartele iniţiale indică faptul că la bord se aflau 100 de persoane – 95 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, potrivit guvernului.

Avionul zbura din Almaty şi se îndrepta spre Nur-sultan, capitala Kazahstanului.

Bek Air se descrie pe site-ul său drept prima companie aeriană low cost din Kazahstan. Ea spune că operează o flotă de şapte aeronave Fokker-10, un model de transport mediu construit de producătorul olandez de avioane Fokker.