Tragedie aviatică. O aeronavă militară cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit în Filipine UPDATE

Un avion militar care transporta 92 de persoane s-a prăbuşit duminică în sudul Filipinelor, a declarat şeful forţelor armate de la Manila. Sunt cel puţin 17 morţi.

04 iul. 2021, 09:01
Tragedie aviatică. O aeronavă militară cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit în Filipine UPDATE

UPDATE

. Ministrul apărării din Filipine, Delfin Lorenzana, a informat într-o declaraţie de presă că cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa. Agenţia dpa, care îl citează tot pe şeful armatei, relatează că avionul C-130 transporta trupe şi cinci vehicule militare când a ratat pista de aterizare şi s-a prăbuşit „în timp ce încerca să capete din nou altitudine”.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Până în prezent, 40 persoane au fost salvate din aparatul în flăcări, un C-130, aparţinând forţelor armate din Filipine. Avionul s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare pe insula Jolo, în provincia Sulu, a declarat pentru agenţia Associated Press generalul Cirilito Sobejana.

Oficialul filipinez a adăugat că speră ca şi alte persoane să mai poată fi salvate, dar operaţiunile sunt îngreunate de zona unde aeronava s-a prăbuşit, un sat de munte din regiunea Patikul.

Citeşte şi Avion prăbuşit peste o casă în SUA. Pilotul a murit pe loc

Presa din Filipine relatează că tragedia s-a petrecut după ce aeronava a ratat pista de aterizare. Avionul transporta trupe din sudul orașului Cagayan de Oro, a mai spus generalul Sobejana. Forțele guvernamentale se luptă de zeci de ani cu militanții lui Abu Sayyaf din provincia Sulu, predominant musulmană.

Accidentul s-a petrecut duminică dimineaţă la ora locală 11.30, ora 06.30 – ora României.

Citeşte şi Actorul Joe Lara, vedeta serialului „Tarzan”, s-a prăbuşit cu avionul VIDEO