Tragedie aviatică: O SINGURĂ PERSOANĂ din 103 a SUPRAVIEŢUIT prăbuşirii avionului

Cel puţin 102 persoane au murit, după ce o aeronavă cargo s-a prăbuşit în nord-estul Algeriei. Din 103 pasageri, numai o singură persoană a supravieţuit tragicului accident. 

12 feb. 2014, 07:01
Tragedie aviatică: O SINGURĂ PERSOANĂ din 103 a SUPRAVIEŢUIT prăbuşirii avionului

În mod suprinzător, un pasager a supravieţuit prăbuşirii, marţi, în Algeria, a avionului-cargo. Anunţul a fost făcut de echipele de salvare care au intervenit la locul accidentului, produs într-o zonă muntoasă din nors-estul ţări

Supravieţuitorul este un soldat care a fost rănit la cap şi primeşte îngrijiri medicale. Dintre 103 persoane care se aflau la bordul aparatului, 78 erau militari, iar ceilalţi, membri ai familiilor lor, potrivit autorităţilor algeriene citate de BBC. Acestea au mai spus că aparatul zbura în condiţii foarte dificile, de ceaţă, vânt, dar şi căderi de zăpadă. El s-a lovit de o stâncă şi a explodat, potrivit Reuters.

Cel mai probabil, cauza prăbuşirii avionului ce a vea la bord militari, dar şi rude ale lor, a fost cea a condiţiilor meteorologice nefavorabile. Potrivit presei, printre victime sunt femei şi copii. Aparatul a căzut într-o zonă muntoasă din provincia Oum al-Bouaghi. Avionul se îndrepta către Constantine.

Acesta este cel mai grav accident aviatic din Algeria, din ultimii 10 ani şi cel de-al treilea în care este implicat un aparat algerian Hercules. În 2003, un accident asemănător, dar cu un aparat Boeing 737 al Air Algeria, s-a petrecut pe pista din Tamanrasset, când aparatul care avea la bord tot 103 persoane a ratat decolarea şi s-a prăbuşit. 102 persoane au murit atunci şi numai una a scăpat.