Tragedie aviatică, un avion ucrainean s-a prăbușit în Iran. 176 de persoane şi-au pierdut viaţa VIDEO

Un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines, având la bord cel puţin 170 de pasageri, s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran din cauza unei defecţiuni. Presa iraniană afirmă că nu există supravieţuitori, informaţie confirmată şi de autorităţile ucrainene.

08 ian. 2020, 05:58
Tragedie aviatică, un avion ucrainean s-a prăbușit în Iran. 176 de persoane şi-au pierdut viaţa VIDEO

Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări. Un reprezentant al Ministerului de Externe ucrainean a declarat la Kiev că toate persoanele aflate în avion şi-au pierdut viaţa. ”Focul este atât de intens încât nu putem efectua nicio operaţiune de salvare. Avem 22 de ambulanţe, patru autospeciale şi un elicopter la locul incidentului”, a declarat şeful Serviciului pentru situaţii de urgenţă iranian, Pirhossein Koulivand, pentru postul de televiziune public iranian.

Momentul în care avionul a luat foc în aer şi a intrat în picaj, precum şi cel al impactului cu solul şi explozia cea urmat au fost filmate cu un telefon mobil:

Reza Jafarzadeh, purtător de cuvânt al Organizaţiei pentru aviaţie civilă din Iran, a declarat că numărul pasagerilor aflaţi la bord era 170, iar numărul membrilor echipajului era de şase. Toţi cei aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa, potrivit informaţiilor furnizate de presa de la Teheran.

Potrivit serviciului de monitorizare a zborurilor FlightRadar24, avionul care s-a prăbuşit efectua zborul PS 752 şi se îndrepta spre Kiev. Avionul era în funcţiune de trei ani.