Tragedie de Anul Nou în Olanda: focurile de artificii au provocat un incendiu extins şi două persoane au murit

Olanda a avut parte de pierderi de vieţi omeneşti în noaptea dintre ani, din cauza focurilor de artificii care au scăpat, la un moment dat, de sub control. Două persoane au murit, în două incidente separate.

01 ian. 2019, 13:34
Tragedie de Anul Nou în Olanda: focurile de artificii au provocat un incendiu extins şi două persoane au murit

Un foc de artificii făcut pe plasă a devenit de necontrolat la Scheveningen, în apropiere de Haga. Un bărbat a murit în urma exploziei artificiilor, imediat după miezul nopţii, în Enschede, în estul Olandei. 

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz şi a făcut apel la martori să ofere cât mai multe amănunte despre această tragedie. Luni seara, un alt bărbat a murit în împrejurări similare, în satul Morra, la Frisse, potrivit presei olandeze.

În fiecare an, cu acest prilej, olandezii organizează în mod tradiţional focuri de artificii pe plajă de la Scheveningen. Din păcate, acestea scapă uneori de sub control şi provoacă tragedii.

Citeşte şi REVELION 2019. Primele ţări care au intrat deja în noul an, focuri de artificii în Auckland VIDEO UPDATE

Un cotidian local a descris scenele de groază ca fiind „un haos total”.

Cu toate acestea, satele Scheveningen şi Duindorp, din apropiere de Haga rivalizează pentru organizarea celor mai frumoase şi spectaculoase jocuri de artificii.