Tragedie de proporții în Afganistan! Sunt cel puțin 19 morți și 32 de răniți, după ce o cisternă cu benzină a luat foc într-un tunel

Accident cumplit în Afganistan! Cel puțin 19 persoane au murit şi alte zeci au fost rănite într-un accident provocat de un camion cu benzină. Potrivit autorităților locale, tragedia a avut loc sâmbătă, într-un tunel rutier din estul țării.

18 dec. 2022, 23:48
Tragedie de proporții în Afganistan! Sunt cel puțin 19 morți și 32 de răniți, după ce o cisternă cu benzină a luat foc într-un tunel

Accident cumplit în Afganistan! Un camion încărcat cu benzină a luat foc sâmbătă seara, într-un tunel rutier, după ce a fost implicat într-un accident.

Cel puţin 19 persoane au murit şi alte 37 au fost rănite în accident, a declarat pentru AFP Hamidullah Misbah, purtător de cuvânt al Ministerului Lucrărilor Publice, adăugând că bilanţul ar urma să crească.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Lucrărilor Publice, operațiunile de salvare și căutare nu s-au încheiat, iar numărul victimelor este în creștere.

Citiți și: Putin vrea ca Rusia să ia locul americanilor în Afganistan şi să contribuie la stabilizarea zonei

Potrivit unui înalt responsabil care răspunde de probleme de sănătate la Parwan, Abdullah Afghan Mal, „numeroase femei şi copii grav arşi” se află printre decedaţi, conform Agerpres.

„Sâmbătă noapte, o cisternă cu benzină s-a răsturnat şi a luat foc în tunelul Salang, ceea ce a dus apoi la răspândirea focului la alte autovehicule”, a precizat Hamidullah Misbah.

Trecătoarea Salang, situată în provincia Parwan, la nord de Kabul, este în prezent închisă circulaţiei şi echipe de salvatori au fost desfăşurate la faţa locului.

Situat la 3.650 de metri altitudine, tunelul Salang, lung de 2,6 km, a fost construit în anii 50 în era sovietică şi traversează lanţul muntos Hindu-Kush.

Numeroase accidente, căderile puternice de zăpadă şi avalanşele din timpul iernii obligă autorităţile să închidă cu regularitate tunelul timp de mai multe zile.

În 2010, peste 150 de persoane au fost ucise în avalanşe în trecătoarea Salang.

Citiți și: Regimul taliban din Afganistan vrea să cumpere petrol de la Rusia