Tragedie de proporții în Craiova! Imaginile exploziei care a devastat un bloc. Pompierii caută eventuale victime sub dărâmături. „Am încercat să vedem dacă e cineva în viață”

O tragedie a avut loc în această dimineață. Un bloc din Craiova a explodat, iar pompierii fac eforturi uriașe pentru a găsi potențiale victime sub dărâmături. Locatarii au povestit cum au fost momentele groazei.

18 apr. 2024, 08:45
Tragedie de proporții în Craiova! Imaginile exploziei care a devastat un bloc. Pompierii caută eventuale victime sub dărâmături. „Am încercat să vedem dacă e cineva în viață”
Tragedie de proporții în Craiova! Imaginile exploziei care a devastat un bloc. Pompierii caută eventuale victime sub dărâmături. „Am încercat să vedem dacă e cineva în viață”

O explozie de proporții a avut loc într-un bloc de locuințe din Craiova. Pompierii sunt în căutarea posibilelor victime, joi dimineața, sub dărâmăturile blocului, unde un etaj s-a prăbușit în urma unei explozii puternice. O femeie care locuia în apartamentul în care a avut loc explozia a decedat. Trei vecini au suferit răni, iar un al patrulea a avut un atac de panică. Aproximativ 50 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele și să caute adăpost la rude sau prieteni. În această dimineață încep investigațiile pentru a determina dacă blocul mai este locuibil.

Citește și: Plan roşu de intervenţie la Craiova. Un mort şi doi răniţi după ce explozia a dislocat o mare parte din etajul unui bloc

„A bubuit, pur și simplu cred că de la o butelie. Unul dintre vecini a reușit să scoată două victime iar pe cea de a treia nu a reușit să o scoată că era prinsă sub dărâmături”, a povestit unul dintre locatari pentru Digi24.

Vecinii au fost nevoiți să se mobilizeze și să se salveze între ei. Oameni care locuiau în blocul din Craiova, alături de pompieri, caută cu disperare printre dărâmături după potențiale victime.

„Am văzut dărâmăturile, am încercat cu vecinii să vedem dacă e cineva în viață, am strigat și am început să scoatem de acolo victime”, a mai declarat unul dintre locatari.

„Am încercat să ne ajutăm unii pe alții, am strigat la vecini. Ne-am scos unii pe alții, cu copii în brațe. Femeie: Ușile s-au deschis, a căzut tencuiala, eram în pat că era o oră târzie, ne-am speriat și am ieșit afară ce să facem. Bărbat: Am crezut că a explodat o mașină că s-a spart geamul, apoi am ieșit și am văzut că a căzut blocul. A explodat o butelie. Femeie: O explozie, nu știm, noi nu avem gaze, probabil de la o butelie. Bărbat: Geamuri sparte, e rău. O să dorm la băiatul meu”, a adăugat bărbatul.

Structura blocului a fost puternic afectată. Autoritățile vor decide în următoarele zile dacă este sigur ca oamenii să se întoarcă în apartamente. Până atunci, stau la rude și prieteni.

„Colegii de la Inspectoratul de Stat în Construcții au venit să evalueze starea imobilului, dacă se mai poate locui în acest imobil, nu am putut identifica acum dacă a avut autorizație de construcție sau cum a fost construit, nu avem aceste informații acum”, a declarat Dan Diaconu, prefectul Dolj.

„Încercăm să obținem cooperarea oamenilor și să fim alături de ei pentru că nu se va putea permite accesul lor în imobil doar atunci când se va constata că este sigur. Autoritățile nu s-au pronunțat în ceea ce privește cauza exploziei, care va fi stabilită de o anchetă”, a explicat Constantin Vlăduțoi inspector șef ISU Dolj.

Citește și: Gheorghe Dincă a făcut plângere administrației penitenciarului din Craiova. Monstrul din Caracal, enervat că a fost plimbat cu duba Poliției