TRAGEDIE fără margini. Campion mondial la lupte, mort într-un accident rutier, la doar 27 de ani

Luptătorul rus Besik Kuduhov, cvadruplu campion mondial la stilul liber şi unul dintre sportivii care urmau să poarte torţa olimpică cu ocazia JO 2014 de la Soci, şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier produs duminică, a anunţat Federaţia din ţara sa, citată de Agerpres.

29 dec. 2013, 18:37

„Tragedia s-a produs pe autostrada federală în apropiere de Armavir, în timp ce luptătorul se deplasa de la Vladikavkaz la Krasnodar. Besik Kuduhov va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, a precizat Federaţia rusă de lupte într-un comunicat, adăugând că maşina sportivului a intrat în coliziune cu un camion.

Kuduhov era unul dintre luptătorii ruşi cu cele mai mari succese din ultimii ani, având în palmares, pe lângă cele patru titluri mondiale şi două medalii olimpice – una de bronz cucerită în 2008, la Beijing, şi alta de argint, obţinută anul trecut, la JO de la Londra. De asemenea, el a câştigat o medalie de aur la Campionatele Europene, precizează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Besik Kuduhov urma să fie unul dintre purtătorii torţei olimpice pe 4 februarie, la Krasnodar, cu trei zile înaintea ceremoniei de deschidere a Olimpiadei de iarnă de la Soci.

„Moartea sa reprezintă o pierdere uriaşă pentru sportul mondial, nu doar pentru cel rus”, a declarat antrenorul rus de lupte libere Magomed Huseinov, citat de presa din ţara sa.