TRAGEDIE fără margini: „Era în coma ireversibila, dar a murit!” Milioane de oameni sunt în lacrimi

Suporterul echipei Napoli care a fost împuşcat pe 3 mai, înaintea finalei Cupei Italiei la fotbal, disputată la Roma, a murit la spitalul 'Gemelli' din capitala italiană, în care a fost internat imediat după agresiune, a anunţat familia sa.

25 iun. 2014, 08:34
TRAGEDIE fără margini: „Era în coma ireversibila, dar a murit!” Milioane de oameni sunt în lacrimi

Ciro Esposito, în vârstă de 32 ani, nu a supravieţuit gravelor leziuni pe care le-a suferit după ce a fost împuşcat în piept, în timp ce se deplasa către Stadio Olimpico pentru a asista la finala pe care Napoli urma să o dispute în compania formaţiei Fiorentina.

Ucigaşul suporterului napoletan, Daniele De Santis (48 ani), un cunoscut ‘ultras’ al echipei AS Roma, a acţionat de unul singur, conform anchetei poliţiei. Angajat al unui magazin din zona stadionului, De Santis a aruncat cu petarde într-un grup de suporteri ai lui Napoli, din care făcea parte şi Esposito. Aceştia au reacţionat la provocare şi l-au urmărit pe De Santis, iar în momentul în care l-au ajuns din urmă acesta a scos pistolul şi a tras, provocându-i răni grave lui Esposito şi leziuni mai uşoare altor doi suporteri napoletani.

INCIDENTE GRAVE la Roma: Trei fani au fost împuşcaţi. VIDEO

După acest incident au avut loc altercaţii între forţele de ordine şi fanii veniţi de la Napoli, atât în afara cât şi în interiorul stadionului, finala începând cu o întârziere de 45 minute.

Presa sportivă italiană şi-a exprimat temerea că moartea suporterului lui Napoli ar putea genera noi episoade de violenţă şi de răzbunare faţă de fanii lui AS Roma, în ciuda faptului că anchetatorii au repetat că De Santis a acţionat singur şi nu a fost vorba de o acţiune organizată a grupării ‘giallorossa’.