Tragedie imensă, o primăriţă de 33 de ani a murit în vacanţă, într-un accident cu barca

Ingrid Aune, primarul oraşului norvegian Malvik, a murit joi, la vârsta de 33 de ani. Ea se afla în vacanţă şi se plimba cu barca.

01 aug. 2019, 17:50
Tragedie imensă, o primăriţă de 33 de ani a murit în vacanţă, într-un accident cu barca

Accidentul s-a produs în Namsos, o regiune din nordul Norvegiei. Ingrid Aune era membru al Partidului Muncii, iar peste câteva zile urma să plece în campanie electorală.

Ingrid Aune a fost una dintre persoanele prezente pe insula Utoya, în fatidica zi în care Breivik a comis sângerosul masacru, dar ea a avut noroc atunci, plecând din zonă cu puţin timp înainte. Totuşi, ea s-a îngrijit după aceea de ajutorarea răniţilor. Ulterior, a manifestat un angajament extraordinar față de politica internațională, deținând şi un master în politici internaționale și publice la Universitatea din Wisconsin.

Ingrid Aune a studiat de asemenea, economie, drept și franceză. În ciuda vârstei fragede, a lucrat atât la Departamentul de Studii pentru Apărare, cât și la Comitetul Norvegian pentru Atlantic. La 27 de ani era deja consilier la Ministerul Apărării, apoi în Ministerul Afacerilor Externe. Ea era primarul oraşului Malvik din 12 octombrie 2015.