TRAGEDIE în Alpi: Doi copii au fost UCIŞI de o STÂNCĂ, după o alunecare de teren

Bucata enormă de stâncă desprinsă în urma unei alunecări de teren a ucis doi copii aflaţi într-o staţiune montană din Alpi, după ce piatra uriaşă a strivit cabana în care se aflau.

23 feb. 2014, 15:24

Tragedia s-a petrecut duminică dimineaţă, în jurul orei locale 5:00, în staţiunea Isola 2000, construită de britanici în sudul Franţei. Doi copii, unul de 7 ani, iar celălalt de 10 ani şi-au pierdut viaţa fiind striviţi în dărâmături, după ce imensa bucată de stâncă s-a prăbuşit peste cabană şi a culcat-o la pămâmt, scrie Daily Mail.

„A fost o alunecare de teren. Erau şapte persoane în cabană în acel moment – cinci adulţi şi doi copii, membrii a două familii. În urma catastrofei, adulţii au reuşit să se salveze, dar nu şi copiii. Niciuna dintre victime nu a fost identificată până acum”, a declarat primarul satului Isola, Jean-Marie Bogini, unde s-a petrecut tragedia, precizează publicaţia britanică.

VEZI şi: Ca în filmele de acţiune: Cum a fost salvat un bărbat de pe o stâncă VIDEO

Bucata de piatră desprinsă în urma alunecării de teren avea dimensiunile de 9,7 metri pe 4,8 metri, potrivit informaţiilor autorităţilor, citate de Daily Mail. Stânca s-a desprins dintr-una mai mare şi a transformat în moloz cabana ce avea trei etaje. Doi dintre supravieţuitorii tragediei au reuşit să iasă de sub dărâmături până la sosirea echipelor de intervenţie, iar ceilalţi trei adulţi au fost scoşi de echipele de salvare.

La rândul său, Gael Marchand, comandantul Jandarmeriei locale, a relatat că una dintre cauzele prăbuşirii stâncii ar fi fost faptul că terenul devenise fragil în urma ploilor diluviene care au afectat regiunea şi a dezgheţului.

Răniţii au fost transportaţi la spitalul St Roch, din Nisa, la câteva zeci de kilometri de locul unde s-a petrecut catastrofa.

Cabana era construită din piatră şi lemn, iar satul în care se afla fusese fondat de  campionul olimpic la schi, britanicul Peter Boumphrey, fost ofiţer de armată, al începutul anilor ’70. Localitatea Isola se află într-un bazin din Alpii francezi. În această zonă este o zonă de risc în privinţa alunecărilor de teren, a căderii stâncilor şi a producerii avalanşelor. În 2009, satul Isola 2000 a fost complet izolat după ce trei avalanşe au blocat rutele care duceau către această localitate.