Tragedie în Biserica Creștin-Ortodoxă! Un preot de doar 26 de ani s-a stins din viață în mod subit. „Probabil a fost prea bun pentru lumea aceasta”

Biserica Ortodoxă Română este cutremurată de moartea subită a unui preot de doar 26 de ani. Acesta slujea la o biserică dintr-un sat din județul Satu Mare.

10 iun. 2023, 19:12
Tragedie în Biserica Creștin-Ortodoxă! Un preot de doar 26 de ani s-a stins din viață în mod subit. „Probabil a fost prea bun pentru lumea aceasta”
Tragedie în Biserica Creștin Ortodoxă! Un preot de doar 26 de ani s-a stins din viață în mod subit. „Probabil a fost prea bun pentru lumea aceasta”

Un preot tânăr dintr-un sat din județul Satu Mare a încetat din viață la o vârstă fragedă de doar 26 de ani. Multe persoane își exprimă tristețea pentru pierderea acestui părinte și își transmit condoleanțele către familia îndurerată.

Citește și: Un fost senator al României a devenit preot misionar. Ioan Aurel Rus ţine slujbe pentru vârstnici şi persoane cu handicap, fără să fie retribuit

Episcopia Maramureșului a făcut publică veste despre decesul preotului Ionuț Duciuc.

„Preacucernicul părinte Ionuț Duciuc, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Terebești, Protopopiatul Carei, județul Satu Mare, a trecut la Domnul, la vârsta de 26 de ani. În aceste momente cuprinse de tristețe, Ierarhii Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului: Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Protopopiatul Ortodox Român Carei, transmit un mesaj de condoleanțe, compasiune și mângâiere, rugând pe Hristos-Domnul să dăruiască doamnei preotese, familiei și credincioșilor pe care i-a păstorit timp de aproximativ 2 ani, liniște sufletească, putere, tărie și nădejde. Slujba Înmormântării va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul și va avea loc sâmbătă, 10 iunie 2023, de la ora 15:00 la Parohia Ortodoxă „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” Petrova-Josani. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească! Veșnica lui pomenire din neam în neam!”, au scris reprezentanții Episcopiei Maramureșului și Sătmarului pe Facebook.

După comunicatul emis de Episcopia Maramureșului, mai multe persoane au transmis mesaje de condoleanțe către familia preotului:

„Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!”

„Drum lin printre stele către cerul plin de îngeri. Sincere condoleanțe familiei îndurerată și putere să treacă peste acest moment nedorit în viețile noastre. AMIN.”

„Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei greu încercate!”

„Sincere condoleanțe familiei greu încercate prin pierderea fiului Preot Ionuț. Dumnezeu să le dea putere să treacă peste această tragedie!”

„Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

„Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească în pace! Dumnezeu să mângâie familia greu încercată! Probabil a fost prea bun pentru lumea aceasta. Și prea iubit de bunul Dumnezeu căruia a slujit!”

„Ce pierdere…. ceasul despărțirii a sosit, lăsând în urmă un gol imens și lacrimi de durere fără margini pentru cei care te-au cunoscut. Ai plecat prea devreme, atâtea amintiri ne leagă, atâtea trăiri frumoase avem împreună de când am fost copii până am devenit oameni în toată firea! Cu sufletul îndoliat ne luam rămas bun de la cel care ne-a fost verișor, prieten de nădejde și nu în ultimul rând de la preotul Ionuț Duciuc! Bunul Dumnezeu să te odihnească!”

Citește și: Un cunoscut preot vorbeşte despre importanţa relaţiilor trupeşti în căsnicie: „Cu femeia care nu odihneşte bărbatul trupeşte şi sufleteşte nu stai de vorbă”