Tragedie în Buzău, după un apel la 112 venit din străinătate: mama a murit intoxicată, copilul este în stare critică

O femeie a fost găsită moartă iar copilul este în stare gravă, după ce un tatăl, plecat în străinătate, a sunat la 112.

16 nov. 2019, 11:12

În localitatea Călțuna, din județul Buzău s-a petrecut o adevărată tragedie. La o lună după ce a îmbrăcat rochia de mireasă, o tânără de 26 de ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon, iar fetița ei a ajuns la spital în stare gravă. Nenorocirea a fost descoperită de vecini, pe care i-a alarmat soțul tinerei, plecat după nuntă în Franța, la muncă.

Conform primelor informaţii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba pe lemne din casă, anunţă România TV

Alarma a fost dată de soțul tinerei care este plecat la muncă, în străinătate. Acesta a sunat toată dimineața la telefon, însă nimeni nu i-a răspuns, moment în care și-a dat seama că ceva s-a întâmplat pentru că soția lui nu obișnuia să nu răspundă și să nu țină legătura cu el. 

Soția lui, Laura, era întinsă în pat, fără suflare, iar fetița încă mișca. Victimele au fost scoase din încăperea invadată de fum, și aduse în curte. Între timp, localnicii au sunat după ambulanță. Aceștia nu au putut face nimic în cauza femeii în vârstă de 26 de ani.

Salvatorii au preluat fetița de 7 ani și au transportat-o la Spitalul de Urgență Buzău. Laura Lemnaru a murit din cauza monoxidului de carbon și a fumului de la sobă. În cazul ei, manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, din păcate.

”Copilul a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe şi se află într-o stare mult mai bună, spune şeful UPU. Din păcate, mama fetiței nu a putut fi resuscitată. Copilul a fost internat la pediatria spitalului județean”, spune medicul Adrian Zoican.

Este o veste tristă care a picat ca un trăsnet asupra acelei localități, mai mulți vecini s-au adunat în jurul casei.

În acest moment, fetița a fost transportată la Spitalul JUdețean de Urgență din Buzău și se pare să sunt șanse să supraviețuiască. Ea a fost stabilizată de către medici. Din păcate, pentru mama de 26 de ani nu s-a mai putut face nimic, s-a stabilit deja decesul.