Tragedie în Canare: Trei persoane au fost luate prin surprindere de un val de 4 metri. Două au murit şi una este dispărută

Un val gigantic a lovit o zonă turistică din Insulele Canare, Tenerife, din arhipelagul spaniol. Două persoane au murit , iar cea de-a treia este dată dispărută, au informat, joi, autorităţle.

30 mart. 2017, 19:43
Tragedie în Canare: Trei persoane au fost luate prin surprindere de un val de 4 metri. Două au murit şi una este dispărută

Într-o înregistrare video difuzată de publicaţia „La Opinion”, arată cum valul uriaş a lovit o piscină naturală – una dintre principalele atracţii turistice din arhipelagul vulcanic situat în largul Africii.

Cele două victime ale tragediei care a avut loc miercuri la ora 17:30 locală, în Santiago del Teide, pe insula Tenerife, sunt un rezident de sex masculin de 35 de ani și un turistă de 60 de ani, a cărei naționalitate nu a fost specificată. Persoana declarată dispărută este „un tânăr”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției locale, fără a da alte amănunte, potrivit presei belgiene.

Vezi şi Imaginea anului la NASA: Insulele Canare văzute din spaţiu FOTO

„Se pare că o altă persoană care este aruncat în apă pentru a încerca să-i ajute ar putea avea pe cont propriu”, au adăugat serviciile de urgență din Insulele Canare. Acestea au mai precizat că o altă persoană care ar fi sărit în ajutorul celor luate de val a reuşit să se salveze ajungând la mal.

Valurile mari din jurul arhipelagului au îngreunat operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor. Mărimea valurilor a fost estimată la aproximativ 4 metri înlţime, potrivit Centrului Național de Meteorologie.