Tragedie în cinematografia internațională! Actorul din filmul de Oscar „Parasite” a fost găsit mort

La vârsta de 48 de ani, Lee Sun-kyun a fost găsit în stare de inconștiență într-o mașină într-un parc din centrul Seulului miercuri, conform rapoartelor. Actorul era cunoscut pentru rolul său din filmul premiat cu Oscar, Parasite.

27 dec. 2023, 11:39
Tragedie în cinematografia internațională! Actorul din filmul de Oscar „Parasite” a fost găsit mort
Tragedie în cinematografia internațională! Actorul din filmul de Oscar „Parasite” a fost găsit mort

Actorul sud-coreean Lee Sun-kyun, celebru pentru interpretarea sa din filmul premiat cu Oscar „Parasite / Parazit”, a fost descoperit mort în centrul Seulului, conform informațiilor furnizate de presa locală și de poliție, a anunțat BBC.

Citește și: A șaptea victimă extrasă după incendiul de Ferma Dacilor. Este tot un copil, fiul finului lui Cornel Dinicu. Cine sunt victimele incendiului de la Tohani

În vârstă de 48 de ani, Lee Sun-kyun a fost găsit în stare de inconștiență într-o mașină dintr-un parc din centrul orașului miercuri, conform rapoartelor furnizate de News.ro.

Motivul decesului nu este încă clar, dar poliția a aflat că actorul ar fi plecat de acasă după ce a scris un memoriu. De asemenea, el era sub investigație din octombrie pentru un presupus consum de droguri.

Potrivit agenției de știri Yonhap, Lee a fost suspectat că ar fi consumat droguri într-un bar din Seul și a fost intervievat în legătură cu acest incident. Actorul a afirmat că, deși a primit ceva, nu era conștient că era vorba de substanțe ilegale.

Ulterior, o antreprenoare a declarat poliției că acesta ar fi consumat droguri la ea acasă de mai multe ori, acuzație pe care actorul a negat-o. Înainte de aceste evenimente, Lee Sun-kyun solicitase să fie supus unui test cu detectorul de minciuni.

Rezultatele testelor privind consumul de droguri au fost negative sau neconcludente, conform rapoartelor. Ancheta și acuzațiile au afectat reputația actorului, care a fost ulterior eliminat din distribuția serialului TV „No Way Out”, a cărui filmare începuse în octombrie.

Lee Sun-kyun, căsătorit și tată a doi fii cu actrița Jeon Hye-jin, a avut o carieră actoricească de peste două decenii și a interpretat roluri principale în numeroase filme și emisiuni TV, devenind cunoscut la nivel internațional pentru prestigioasa sa performanță în „Parasite”, film care a câștigat patru premii la Gala Oscar din 2020, inclusiv pentru cel mai bun film.

Este de menționat că infracțiunile legate de droguri, inclusiv consumul de marijuana, sunt considerate grave în Coreea de Sud, cu pedepse care pot ajunge la închisoare pentru până la cinci ani.

Citește și: Cadoul impresionant pe care Mihai Neșu l-a primit de Gigi Becali: „Slavă Domnului, am avut foarte mult ajutor”