TRAGEDIE în Făgăraş. O femeie a murit după o operaţie de fibrom. Chirurgul acuzat: Îmi pare rău

O femeie de 49 de ani din Făgăraş a murit după o operaţie de fibrom uterin. Familia femeii susţine că întreaga vină îi aparţine chirurgului.

10 mart. 2017, 14:41
TRAGEDIE în Făgăraş. O femeie a murit după o operaţie de fibrom. Chirurgul acuzat: Îmi pare rău

Doctoriţa care a operat-o pe femeie i-ar fi secţionat, fără să-şi dea seama, şi ureterul stâng, care leagă rinichiul de vezică. Pacienta a fost externată după 4 zile, însă acasă s-a simţit rău, aşa că a revenit cu ambulanţa la acelaşi medic. Pentru că situaţia ei era deja critică, a fost trimisă la Braşov. După o simplă ecografie, medicii de la Spitalul Judeţean au identificat cauza şi au operat-o din nou. Din păcate, femeia nu şi-a mai revenit şi a murit în câteva zile.

Problema a fost disecţia ureterului stâng şi s-a făcut reimplantare de ureter. Aceste cazuri sunt extrem de rare„, a confirmat, pentru Pro TV, Carmen Neculoiu, managerul Spitalului Judeţean Braşov.

Ginecologul din Făgăraş care a operat-o pe femeie iniţial îşi recunoaşte vina.

Post operator a evoluat bine. Din ce am înţeles de la colegii mei, a fost lezat ureterul de pe partea stângă, această leziune fiind una din complicaţiile majore care poate să apară. Eu ţin foarte mult la toate pacientele mele, nu doresc la nimeni, îmi pare rău că s-a întâmplat ce s-a întâmplat„, a declarat Doina Cerghit, medic primar de obstetrică.

Dacă nu este capabilă să opereze oameni, să se lase de meserie, că poate să omoare şi alţi oameni„, a spus Gelu Pitulesei, fiul femeii.

Familia a depus deja o plângere penală.

Se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu, aşa cum s-a formulat şi în plângere„, a declarat Carmina Reit, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. Dacă se dovedeşte că a greşit, medicul ginecolog îşi poate pierde dreptul de liberă practică.

Citeşte şi Despăgubiri record pentru familia unei fetiţe nenorocite la naştere