Tragedie în fotbal: corpul lui Christian Atsu a fost găsit sub dărâmăturile din Turcia. Fotbalistul trebuia să plece cu doar câteva ore înaintea cutremurelor, dar un eveniment fericit l-a întors din drum

Deşi în Turcia încă mai sunt găsite persoane în viaţă sub dărâmăturile provocate de cele două cutremure ce au lovit sudul şi centrul ţării, fostul fotbalist ghanez Christian Atsu nu a avut parte de acelaşi noroc şi, după 12 zile de căutări, a fost găsit fără viaţă.

18 feb. 2023, 12:23
Tragedie în fotbal: corpul lui Christian Atsu a fost găsit sub dărâmăturile din Turcia. Fotbalistul trebuia să plece cu doar câteva ore înaintea cutremurelor, dar un eveniment fericit l-a întors din drum

Christian Atsu, fost jucător la Chelsea şi Newcastle, în vârstă de 31 de ani, se afla sub dărâmăturile Ronesans Residence, un ansamblu de 12 etaje care s-a prăbuşit în urma cutremurelor ce au lovit Turcia pe 6 februarie.

„Corpul neînsufleţit al lui Atsu a fost găsit sub dărâmături. Îi scoatem şi acum lucrurile. I-a fost găsit şi telefonul”, a declarat agentul său, Murat Uzunmehmet.

Ambasada Ghanei în Turcia şi Federaţia ghaneză de fotbal au asigurat iniţial că atacantul a fost găsit în viaţă, dar ulterior s-a dovedit că această informaţie este falsă.

Constructorul ansamblului de lux transformat în ruină, unde se presupune că sunt îngropate 800 de persoane, a fost arestat săptămâna trecută când încerca să părăsească Turcia.

Destinul tragic al lui Atsu ar fi putut fi evitat, dar tocmai pasiunea pentru fotbal a fost cea care, se pare, i-a adus sfârşitul.

Fatih Ilek, manager la Hatayspor, a declarat că Atsu avea bilet pentru a pleca din Turcia cu câteva ore înainte de seisme, dar s-a răzgândit după ce a marcat golul victoriei într-un meci.

„Acesta a fost destinul lui. Avea bilet de plecare, dar pentru că a jucat bine şi a marcat, s-a răzgândit în privinţa plecării. A fost surprins de un cutremur în cea mai fericită zi a sa. Avea avion la ora 23:00. Urma să plece la Istanbul, iar apoi în Franţa. S-a răzgândit, este literalmente o tragedie”, a povestit Ilek la un post de radio turc, citat de News.ro.

Christian Atsu a adus victoria echipei sale în ziua dinaintea cutremurului, în meciul cu formaţia Kasimpaşa, scor 1-0. Atsu a marcat în minutul 90+7. Ăn videoul de mai jos se poate vedea ultimul gol din cariera sa, filmat de un fan din tribună.

Citeşte şi: Moment tragic pentru iubita fotbalistului din Liga 1. A pierdut sarcina şi a ajuns cu elicopterul la spital! Coechipierii au mers să doneze sânge