Tragedie în Gorj: O femeie a murit după ce a născut acasă

Caz tulburător în Gorj! O femeie, mamă a 12 copii a murit după ce a născut acasă, asistată doar de una dintre fiice. Totul s-a întâmplat în timp ce bărbatul victimei dormea nepăsător. Cu ultimele puteri, femeia a tăiat cordonul ombilical şi astfel a salvat viaţa bebeluşului.

09 iul. 2013, 13:26
Tragedie în Gorj: O femeie a murit după ce a născut acasă

Tragedia a avut loc în comuna Negomir. Chinurile naşterii au luat-o femeie în toiul nopţii. Fiica ei, de doar 13 ani, a aprins o lumânare, pentru că nu au lumină în casă, şi şi-a ajutat mama.

„Hemoragie, s-a rupt peretele uterin şi a avut hemoragie internă şi externă (…) Fetiţa cea mare a stat lângă ea şi ea a sesizat că e moartă”, a declarat Valentina Cauc, secretarul Primăriei Negomir, judeţul Gorj.

În timp ce femeia era în chinurile naşterii, concubinul ei se odihnea într-o cameră alăturată. El a sunat la ambulanţă abia în momentul în care fetiţa de 13 ani i-a spus că mama ei a murit.

Înainte să-şi dea ultima suflare, femeia a tăiat singură cordonul oblical ca să-şi salveze bebeluşul.

„Mă gândesc că hemostaza pe cordonul ombilical a făcut-o prin legarea acestuia cu o aţă chiar şi nesterilă şi astfel copilul a ajuns să fie reanimat la spital”, a precizat medicul ginecolog Diana Puiu.

Femeia era la a 12-a naştere. Medicii spun că acum starea copilului este bună.

„Nou-născutul era eutrofic, cu parametrii biologici normali, o greutate de 3.200, lungime de 51 cm, care nu a pus probleme de sănătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Târgu Jiu, Maria Grindan.

Bărbatul nici nu vrea să audă de ceilalţi patru copii pe care îi mai avea în grijă, aşa că Protecţia Copilului i-a preluat în plasament de urgenţă.