TRAGEDIE în Ialomiţa: Un bărbat a dispărut, după ce a fost luat de o viitură

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna ialomiţeană Ograda, este căutat, sâmbătă, în râul Ialomiţa, de pompierii militari. Aceştia au fost anunţaţi de familia bărbatului că acesta a căzut în apă când era pe un ponton plutitor, fiind luat de viitură.

06 apr. 2013, 09:15
TRAGEDIE în Ialomiţa: Un bărbat a dispărut, după ce a fost luat de o viitură

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, pilonii şufei de tragere a pontonului plutitor s-au rupt, iar acţiunea de căutare este îngreunată de nivelul crescut al apei şi de viteza mare de curgere a acesteia, potrivit Mediafax.

„La faţa locului acţionează cinci subofiţeri cu o barcă pneumatică. Familia a anunţat că bărbatul este dispărut şi că a căzut în apele râului Ialomiţa. Este un ponton plutitor, tras de o şufă. Acum şufa este ruptă, iar pontonul cu care oamenii trec de pe un mal pe altul a fost luat de apă, cam 30 de metri. Urmează să vedem ce se întâmplă, acţiunea fiind în desfăşurare. Apele râului sunt învolburate şi au un nivel crescut, până în prezent bărbatul nefiind găsit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, lt.George Damian.

Familia bărbatului spune că acesta obişnuia să treacă peste râul Ialomiţa pe pontonul plutitor şi confirmă că trebuia să se întâlnească cu acesta pe malul râului. Potrivit acesteia, este posibil ca un buştean sau o viitură puternică să fi rupt pilonii de susţinere a sufei cu care este direcţionat pontonul plutitor, iar acesta să fi ajuns ulterior la aproximativ 30 de metri de locul unde staţiona de obicei.

Operaţiunea de căutare a bărbatului dispărut este în desfăşurare.