Tragedie în India, unde un autocar cu zeci de pasageri s-a răsturnat. Sunt cel puţin 29 de morţi şi 18 sunt rănite

O nouă tragedie în India, unde un autocar s-a prăbuşit într-o prăpastie . Autocarul avea la bord 50 de pasageri, între care 29 şi-au pierdut viaţa şi 18 au fost rănite, potrivit echipelor de salvare. Catastrofa s-a produs în statul Uttar Pradesh, în apropiere de localitatea Agra, potrivit Al Jazeera.

08 iul. 2019, 08:16

La un moment dat, autobuzul cu cei 50 de oameni s-a răsturnat şi a căzut de pe autostradă într-un viaduct.  După toate aparenţele, şoferul autobuzului ar fi adormit la volan, iar ulterior s-ar fi lovit de un divizor de pe şosea şi s-ar fi răsturnat într-o groapă străjuită de două pasaje aeriene pe autostrada Yamuna Expressway, din statul indian Uttar Pradesh, informează aljazeera.com.

Autobuzul călătorea între New Delhi şi Luvknow, capitala statului Uttar Pradesh, în momentul în care s-a produs accidentul, la ora locală 4.15, în apropiere de Agra, oraş aflat la aproximativ 200 de kilometri de New Delhi.

Autobuzul s-a răsturnat şi a căzut în gol, într-un canal de scurgere a apei, preţ de 12 metri, complicând astfel eforturile echipelor de salvare, a precizat poliţia. 

Potrivit statisticilor, peste 150.000 de persoane mor anual în India din cauza accidentelor rutiere care se produc frecvent, din cauza infrastructurii precare, dar şi a vitezei excesive din trafic.