Tragedie în India: ZECI de MORŢI în urma prăbuşirii unui imobil

Echipele de intervenţie au extras încă 11 cadavre de sub dărâmăturile unui imobil prăbuşit sâmbăta trecută în sudul Indiei, ridicând bilanţul accidentului la 42 de morţi, relatează miercuri AFP, citând autorităţile locale, potrivit Agerpres.

02 iul. 2014, 11:43
Tragedie în India: ZECI de MORŢI în urma prăbuşirii unui imobil

Bilanţul ‘a ajuns în prezent la 42 de morţi. Eforturile salvatorilor se vor continua atât timp cât va exista speranţa de a găsi supravieţuitori’, a declarat pentru AFP Karuna Sagar, un responsabil al poliţiei din statul Tamil Nadu, unde s-a produs accidentul sâmbătă seară, la câţiva kilometri distanţă de Madras.

Salvatorii au descoperit patru supravieţuitori marţi. Imobilul cu 11 etaje, care era în construcţie, s-a prăbuşit în urma unor ploi torenţiale şi în condiţiile în care mai mulţi dintre muncitorii care lucrau pe şantier se aflau adăpostiţi înăuntru. Potrivit autorităţilor, cinci persoane lipseau încă de la apel miercuri.

Prăbuşirile de clădiri nu sunt ceva neobişnuit în India, din cauza calităţii precare a materialelor de construcţie folosite şi a lucrărilor, precum şi a normelor de siguranţă permisive.

Cererea puternică de locuinţe ieftine din oraşe îi împing pe constructori să folosească materiale puţin fiabile şi să adauge etaje succesive fără autorizaţie unor imobile deja construite. Un alt imobil s-a prăbuşit sâmbătă seară, la New Delhi, provocând moartea a zece persoane.