Tragedie în Italia: Cadavrele a 13 femei care s-au înecat în mare au fost recuperate

Trupurile neînsufleţite a 13 femei au fost recuperate luni după-amiază după naufragiul unei ambarcaţiuni ce transporta migranţi în apropierea insulei italiene Lampedusa, au anunţat gărzile de coastă italiene. Victimele găsite sunt toate femei, între care unele însărcinate şi, potrivit unor martori, între persoanele dispărute s-ar afla opt copii şi alte femei însărcinate. Un număr de 22 de persoane au fost de asemenea salvate şi transportate până în portul din Lampedusa, în Sicilia.

07 oct. 2019, 20:12
Tragedie în Italia: Cadavrele a 13 femei care s-au înecat în mare au fost recuperate

Potrivit Gărzii de Coastă italiene, la ora 00:15 a fost observată o mică barcă de lemn cu aproximativ 50 de migranţi la bord, dar, în operaţiunile de apropiere şi din cauza vremii rele de pe mare, ambarcaţiunea s-a răsturnat.

Pe de altă parte, nava organizaţiei nonguvernamentale spaniole Open Arms, unica aflată în Mediterana Centrală, a localizat duminică seară o barjă de lemn cu 40 de migranţi şi, după distribuirea de veste de salvare, apă şi hrană, aşteaptă indicaţiile autorităţilor, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Tragedie pe mare. Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, după ce ambarcaţiunea cu care călătoreau s-a scufundat

Aceeaşi organizaţie a confirmat pentru EFE că, între cei 40 de migranţi, se află şi patru copii, unul având doar câteva luni, potrivit Agerpres.

Pe 2 octombrie, Open Arms a ridicat ancora din portul Napoli (sudul Italiei) pentru a pleca în misiunea sa cu numărul 67, după ce, între 22 august şi 21 septembrie, a fost reţinută în portul Lampedusa pentru a rezolva nereguli tehnice şi operaţionale descoperite la o inspecţie a Ministerului Transporturilor din Italia.


loading...
Partenerii noștri