Tragedie în Kazahstan: 27 de morţi, după prăbuşirea unui avion militar VIDEO

Un avion militar cu 27 de oameni la bord s-a prăbuşit în sudul Kazahstanului. Toţi ocupanţii aparatului au murit în urma impactului cu solul.

26 dec. 2012, 06:54
Tragedie în Kazahstan: 27 de morţi, după prăbuşirea unui avion militar VIDEO

Anchetatorii spun că accidentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Avionul plecase din capitala Astana şi se îndrepta spre o localitate din sudul ţării. Cu puţin timp înainte de aterizare, a dispărut de pe radare. Echipele de intervenţie au găsit avionul prăbuşit într-o mină.

„Avionul s-a rupt în patru la impactul cu solul. Bucăţi de cadavre s-au împrăştiat peste tot. Când noi, localnicii, am fugit spre locul accidentului, poliţia ne-a oprit. Întreaga zonă era izolată şi nu ne-am putut apropia”, a povestit un martor la tragedia aviatică.

Toţi cei 27 de oameni aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa. Printre ei se numărau şeful Poliţiei de Frontieră din Kazahstan şi alţi 19 angajaţi ai instituţiei

Autortiăţile au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele acestei tragediei. După primele investigaţii se pare că prăbuşirea a avut loc din cauza ninsorii şi a vântului puternic.