Tragedie în lumea fotbalului, a murit un fost campion mondial. „O legendă despre care citeşti. Unul dintre cei mai mari pe care i-am avut vreodată!”

Bernd Hölzenbein, unul dintre cei mai de seamă fotbaliști germani, a decedat la vârsta de 78 de ani. Legendă a fotbalului german și campion mondial în 1974 alături de nume precum Franz Beckenbauer și Gerd Müller, acesta și-a dedicat o mare parte din cariera sa la Eintracht Frankfurt.

16 apr. 2024, 14:16
Tragedie în lumea fotbalului, a murit un fost campion mondial. „O legendă despre care citeşti. Unul dintre cei mai mari pe care i-am avut vreodată!”
Tragedie în lumea fotbalului, a murit un fost campion mondial. "O legendă despre care citeşti. Unul dintre cei mai mari pe care i-am avut vreodată!"

Tragedie în lumea fotbalului, a murit un fost campion mondial. „Anunțul trist a fost făcut de Eintracht Frankfurt, club unde Bernd Hölzenbein a jucat timp de 14 ani și unde a deținut rolul de căpitan. „O legendă despre care citeşti. Unul dintre cei mai mari pe care i-am avut vreodată. Bernd Hölzenbein, căpitanul de onoare al lui Eintracht, a murit luni, la vârsta de 78 de ani, înconjurat de familia sa”, a scris Eintracht Frankfurt pe site-ul său.

Citeşte şi: A murit O.J. Simpson. Fostul star al fotbalului american a fost achitat în anii ’90 pentru o dublă crimă

Bernd Hölzenbein a făcut parte din echipa națională a Germaniei de Vest, fiind mijlocaș ofensiv începând cu octombrie 1973. Una dintre cele mai memorabile performanțe ale sale a avut loc în finala Cupei Mondiale din 1974, când a executat cu succes penalty-ul care a adus Germaniei de Vest egalarea împotriva Olandei. Echipa germană s-a impus în cele din urmă cu 2-1, aducând trofeul acasă.

Pe plan intern, cariera lui Bernd Hölzenbein a fost strâns legată de Eintracht Frankfurt, unde a reușit să devină cel mai bun marcator din toate timpurile al clubului, cu 160 de goluri în 420 de meciuri. A obținut de trei ori Cupa Germaniei și a fost parte a echipei care a câștigat Cupa UEFA în 1980.

La finalul carierei de jucător a activat și în Statele Unite, evoluând pentru echipe precum Fort Lauderdale Strikers, Memphis Americans și Baltimore Blast. Ulterior, s-a întors la Eintracht Frankfurt, ocupând diverse roluri, inclusiv cel de manager al clubului. A fost implicat în conducerea transferurilor în perioada 2004-2014.