Tragedie în lumea romilor. Regele ţiganilor a murit. „A fost un lider adevărat”

Ilie Târu, liderul judetean al Partidei Romilor, s-a stins din viatã dupã o luptã cu boala de mai multe luni de zile. Temperament vulcanic, recunoscut si apreciat în etnia romã, Târu a scris istorie în politica Vasluiului, din 1992 si pânã astãzi.

12 mart. 2018, 11:51

Uneori contestat de cãtre colegii sãi de partid, alteori remarcat pentru tenacitate, Târu a înteles cã romii din judetul Vaslui au nevoie sã fie ascultati la cel mai înalt nivel al politicii locale, scrie cancan.ro. Tocmai de aceea, liderul romilor a fost, timp de cinci mandate, consilier judetean, promovând mereu în consiliile locale de la Vaslui, Bârlad, Husi sau alte consilii din judet oamenii cei mai buni si mai profesionisti din partida romilor.

Citeşte şi INCREDIBIL! Brigitte Sfăt şi Ilie Năstase, prima apariţie în public după anunţul divorţului. Cum au fost surprinşi FOTO

Sunt numeroase exemple de lideri ai romilor ajunsi consilieri locali, cu ajutorul lui Târu. Alti romi, cu carte multã si studii universitare, au fost promovati în institutii importante din judet, cum este Prefectura, unde Florin Rumanescu reprezintã de foarte multi ani etnia romã si prezintã la nivel de prefecturã problemele romilor din aceastã zonã. Ultimii ani de viatã ai lui Ilie Târu au fost marcati de grave probleme de sãnãtate, pentru cã liderul romilor prezenta tot felul de afectiuni, care în timp se acutizaserã.

La câteva sedinte, anul trecut, acesta apãruse cu bandaje la ochi, dupã o operatie destul de complicatã. În timp, s-a auzit cã acesta suferã de o boalã incurabilã si cã starea sa de sãnãtate este foarte gravã. În ultimele sãptãmâni, acesta a stat acasã, dupã mai multe internãri la Institutul de Oncologie din Iasi. Acolo, în mijlocul familiei, care l-a vegheat pânã în ultima clipã, s-a stins acest politician care a tinut cu mânã de fier comunitatea romã din judet.
Ilie Târu, vegheat de propriul copil

Copilul sãu l-a vegheat aproape non-stop, la fel ca si sotia sau cei apropiati, rugându-se la Dumnezeu pentru o minune. Însã, Ilie Târu a plecat la Judecata Domnului, împãcat cu ideea cã lasã în urmã o mostenire politicã importantã, care trebuie continuatã.

„A fost un lider adevãrat al Partidei Romilor, un om cunoscut si respectat. Am colaborat cu dânsul multi ani si am apreciat întotdeauna deschiderea de care dãdea dovadã în rezolvarea unor situatii. Regret disparitia colegului nostru Ilie Târu si transmit familiei îndoliate sincere condoleante”, a spus primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, conform vremeanoua.ro.

La PSD, partidul cu care Târu a colaborat foarte bine din 1992 încoace, vestea a produs mare tristete. „Moartea consilierului judetean Ilie Târu ne întristeazã, lasã un gol greu de umplut în suflete noastre. A fost un om extraordinar, destoinic, un coleg desãvârsit si un factor de echilibru. Din pãcate, Ilie Târu a plecat la Cele Sfinte. Un coleg, un prieten, un luptãtor, pentru toti cei care l-au cunoscut”, a spus Ciprian Trifan, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui. Rãmâne de vãzut dacã nu cumva, dupã moartea liderului incontestabil al romilor de la Vaslui, nu vor izbucni orgoliile unora dintre lideri, în interiorul Partidei Romilor.