Tragedie în Maramureş. Doi fraţi plecaţi la scăldat s-au înecat

Doi fraţi din judeţul Maramureş au fost găsiţi înecaţi după 24 de ore de căutări disperate. Adolescenţii, în vârstă de 14 şi 16 ani, erau cu cortul, împreună cu părinţii, când s-a întâmplat nenorocirea.

15 iun. 2015, 06:20
Tragedie în Maramureş. Doi fraţi plecaţi la scăldat s-au înecat

Oamenii au sperat într-o minune până când trupurile copiilor au fost descoperite de scafandri. Copiii, o fată de 14 ani şi fratele ei, de 16 ani, erau cu cortul, cu părinţii şi mai multe rude, într-o poiană de pe marginea râului Lăpuş, potrivit România TV.

Au mers să se răcorească, dar au fost luaţi de curenţi. Niște localnici i-au văzut când au dispărut în apă şi i-au anunţat pe părinţi. Oamenii i-au căutat disperaţi, dar nu au dat de ei, aşa că în cele din urmă au cerut ajutorul pompierilor. Salvatorii i-au căutat pe copii o zi întreagă, dar nu i-au găsit.

Citeşte şi TRAGEDII la scăldat la începutul sezonului cald. Cinci înecaţi în două zile VIDEO

„Sunt nişte bulboane aici. Unde au băgat acolo cangea aceea are doi metri. E tare periculos râul ăsta. Acum de când s-a îndiguit lasă nişte gropi mari şi dacă nimereşti acolo, nu mai scapi”, povestesc oamenii. Câţiva localnici au intrat şi ei în apă ca să-i ajute pe salvatori.

După o zi au fost chemaţi și scafandrii din Bihor, care i-au găsit pe cei doi fraţi înecaţi. Acum, părinţii se pregătesc să-i înmormânteze.