Tragedie în Nepal: Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puţin 17 persoane au murit şi alte trei sunt date dispărute după ce ploile musonice, deosebit de abundente în acest an, au provocat inundaţii şi alunecări de teren în mai multe regiuni din Nepal, a anunţat marţi un reprezentant al Ministerului de Interne din această ţară.

03 iul. 2018, 13:40
Tragedie în Nepal: Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa

Cele mai multe victime au fost înregistrate în regiunile din centrul şi vestul Nepalului, a precizat Banshiraj Acharya, secretar de stat adjunct în Ministerul de Interne.

O femeie în vârstă de 22 de ani, fiica ei şi un vecin au murit după ce locuinţa lor s-a prăbuşit luni în districtul montan Rolpa. Trei persoane, inclusiv un băiat de cinci ani, au fost luaţi de apele umflate ale unui râu din districtul Banke tot în cursul zilei de luni. Alţi 11 oameni din diverse regiuni ale ţării au fost ucişi de alunecări de teren şi inundaţii în ultimele două zile, a precizat Banshiraj Acharya.

„De asemenea, şase persoane au fost rănite şi alte trei sunt date dispărute”, a adăugat oficialul nepalez.

Peste 1.500 de pelerini indieni au rămas izolaţi în districtul Humla din nord-vestul Nepalului din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a declarat Sushma Swaraj, ministrul de Externe al Indiei.

Pelerinii se îndreptau spre Kailash-Mansarovar, un sit sfânt din regiunea Tibet din China, foarte popular în rândul indienilor hinduşi.

Sezonul musonic din Nepal, care durează din iulie până în septembrie, cauzează adeseori alunecări de teren şi inundaţii, în urma cărora mor câteva mii de persoane în fiecare an.