TRAGEDIE în Pakistan: Cel puţin 24 de morţi, în urma prăbuşirii unei moschei

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii unei moschei marţi la Lahore, oraş în estul Pakistanului, au indicat miercuri autorităţi locale citate de AFP şi Efe.

10 sept. 2014, 05:21
TRAGEDIE în Pakistan: Cel puţin 24 de morţi, în urma prăbuşirii unei moschei

Echipele de salvare au raportat marţi seara decesul a zece persoane în urma prăbuşirii acoperişului moscheii din cartierul sărac Daroghawala, dar au avertizat că bilanţul victimelor ar putea creşte, întrucât numeroşi credincioşi au rămas prinşi sub dărâmături, relatează Agerpres.

Şeful districtului local, Muhammad Usman, a raportat mai târziu 24 de morţi şi şapte răniţi într-un nou bilanţ, confirmat de echipele de salvare.

Potrivit Efe, circa 40 de persoane se aflau în moschee în momentul producerii tragediei.

Pakistan: Cel puţin 9 morţi în urma prăbuşirii unei moschei în Lahore

Cauzele exacte ale prăbuşirii acoperişului sunt necunoscute, dar oficialii locali au sugerat o legătură cu inundaţiile din ultima vreme în urma ploilor diluviene.

Pakistanul, în special provincia Penjab, a cărei capitală este Lahore, a fost puternic afectat de ploile torenţiale musonice, care au lăsat în urma 231 de morţi şi au devastat sute de localităţi şi au inundat terenuri agricole în ultima săptămână.

Potrivit lui Bilal Yasin, ministru în guvernul provinciei Penjab, inundaţiile în urma acestor ploi ar avea un rol în slăbirea structurii moscheii.

Echipele de salvare s-au chinuit marţi să ajungă cu utilajele lor grele la moscheea situată într-un cartier cu străzi înguste conice, dar locuitorii înşişi au început să degajeze dărâmăturile în speranţa de a-şi găsi rudele sau cunoştinţele în viaţă.

În 2012, 20 de persoane au pierit în urma prăbuşirii unei uzine de vaccinuri pentru animale la Lahore, oraş de aproximativ zece milioane de locuitori, situat la peste 250 km sud-est de capitala Islamabad, în apropiere de graniţa cu India