Tragedie în Seattle. Patru studenţi au murit într-un accident de maşină, pe un pod VIDEO

Un autobuz şi un vehicul amfibie "Ride the Ducks" care este folosit de turişti pentru turul unor oraşe din Statele Unite, au intrat în coliziune făcând patru morţi şi mai mulţi răniţi în stare gravă, au informat autorităţile americane.

25 sept. 2015, 07:54

Tragedia s-a produs joi, în jurul orei 11.00, ora locală (21, ora României). Imaginile transmise de televiziuni arată vehicului-amfibie care a intrat în coliziune cu autobuzul, pe podul Aurorra, din Seatle.  În accident au mai fost implicate două autoturisme.

Cele patru persoane care au decedat în urma coliziunii vehiculelor sunt elevi străini de la Colegiul North Seattle, a căror naţionalitate nu a fost precizată deocamdată. De asemenea, cel puţin 12 persoane rănite din cele 41care au ajuns la spital se află în stare gravă, informează bbc.com. Cele mai multe victime ale coliziunii provin din vehiculul amfibie.

45 de studenţi şi membri ai personalului didactic de la o instituţie de învăţământ cu programe internaţionale plecaseră, joi, într-o excursie înainte de începerea şcolii.  Primarul din Seattle, Ed Murray, a declarat că accidentul este o „tragedie teribilă”.

Citeşte şi Obişnuieşti să călătoreşti cu autocarul? Vezi care sunt CELE MAI SIGURE LOCURI în momentul unui accident

Vehiculele -amfibie „Ride the Ducks” sunt vehicule care pot circula pe uscat, dar şi pe apă.  Din păcate, acestea nu au o reputaţie foarte bună, fiind implicate în trecut în accidente grave, soldate cu victime, aşa cum s-a întâmplat, de pildă, în 2010, în Pennsylvania, când s-a lovit de o barjă.

Un martor la tragedia de pe podul din Seattle a povestit că vehiculul-amfibie semnalizase la stânga, apoi a derapat şi roata din faţă, de pe stânga, a ieşit. Acela a fost momentul când s-a produs accidentul. Vehiculul amfibie avariat a lovit un autoturism şi apoi a intrat în coliziune cu autocarul.