Tragedie în Siria. Zeci de persoane, majoritatea copii, au murit în drum spre o tabără de refugiaţi din Siria

Circa 90 de oameni, dintre care două treimi sunt copii sub cinci ani, au murit în drum spre o tabără de refugiaţi din nord-estul Siriei sau la scurt timp după sosirea în tabără, a anunţat marţi Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), transmite dpa preluată de Agerpres.

05 mart. 2019, 12:19
Tragedie în Siria. Zeci de persoane, majoritatea copii, au murit în drum spre o tabără de refugiaţi din Siria

Principalele cauze ale deceselor au fost „hipotermia, pneumonia, deshidratarea sau malnutriţia”, se precizează într-un comunicat al OCHA.

Între 22 februarie şi 1 martie, circa 15.000 de oameni au ajuns în tabăra de la Al-Hol fugind din Baghouz, ultimul bastion al Statului Islamic în Siria, aflat sub asaltul Forţelor democratice siriene (SDF), susţinute de SUA. Până la 3 martie, s-au înregistrat 90 de decese pe această rută, imediat după sosirea în tabără sau după primirea de îngrijiri medicale, se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

Populaţia taberei de la Al-Hol se ridică în prezent la peste 56.000 de oameni, în proporţie de mai mult de 90% femei şi copii. Unii copii ajung în tabără fără părinţi, a adăugat OCHA.

Agenţiile internaţionale au făcut apel la resurse financiare suplimentare pentru a putea răspunde necesităţilor umanitare ale refugiaţilor din tabără.