Tragedie în Slatina. Un copil de 11 ani a murit la spital, după 45 de minute. „Au cerut ajutor altor spitale, dar au fost refuzaţi”

Un copil de 11 ani din Slatina a murit mulgerător, cu suspiciune de gripă. Micuțul, elev în clasa a V-a la Colegiul Minulescu, a fost dus la spital cu temperatură 41, unde a murit după 45 de minute.

12 feb. 2019, 10:58
Tragedie în Slatina. Un copil de 11 ani a murit la spital, după 45 de minute. „Au cerut ajutor altor spitale, dar au fost refuzaţi”

Medicul Renică Diaconescu, senator de Olt și vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate, a declarat că doctorul de la Infecţioase a încercat să-l transfere pe băiat la Craiova, dar şi la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, însă a fost refuzat, scrie antena3.ro.

Citeşte şi Un copil de numai un an, dus de urgenţă la spital, după ce a fost opărit la creşă de o îngrijitoare

„Copilul a fost dus la UPU, știu cazul pentru că am fost sunat. Medicul de la infecțioase a sunat la Craiova, însă acolo nu l-au primit pentru că nu au ventilatoare, apoi au contactat Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde s-a invocate același motiv, nu îi mai primesc pe pacienți și din cauza fricii. Au sunat apoi la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, care nu a reușit să găsească niciun loc.

Practic această instituție a devenit una fără valoare, care nu mai reușește să acorde sprijin celor aflați în nevoie. Medicii din Slatina nu au nicio vină, cazul i-a depășit, iar atunci când au cerut ajutor au fost refuzați”, a spus medicul Diaconescu.