Tragedie în staţiunea Olimp. Bărbat dispărut în mare, după ce a salvat doi copii de la înec

Un bărbat a dispărut în mare sâmbătă după-amiază, în staţiunea Olimp, după ce a reuşit să salveze doi copii de la înec. Marea este agitată, salvamarii arborând steagul roşu, care interzice scăldatul.

31 aug. 2019, 15:11
Tragedie în staţiunea Olimp. Bărbat dispărut în mare, după ce a salvat doi copii de la înec

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină sâmbătă după-amiază la Olimp la o persoană aflată în pericol de înec. Echipele de intervenţie au stabilit că un bărbat este dispărut în mare, după ce a reuşit să salveze de la înec cei doi copii.

Bărbatul a fost căutat de o ambarcaţiune a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, fără a fi găsit până la ora transmiterii acestei ştiri.

Soţia acestuia a primit îngrijiri din partea cadrelor medicale, după ce a suferit un atac de panică.

Iniţial autorităţile au crezut că bărbatul era tatăl copiilor pe care i-a salvat, reprezentanţii ISU Dobrogea precizând că această confuzie a apărut deoarece pentru salvarea copiilor respectivi au intrat mai multe persoane, care au reuşit să iasă cu greu din apă, singurul care nu a mai ieşit fiind bărbatul respectiv.

Liderul Pro România Victor Ponta a anunţat pe pagina sa de Facebook că bărbatul care a dispărut în mare la Olimp după ce a salvat doi copii de la înec era membru al partidului.

„Suntem toţi şocaţi şi devastaţi din cauza tragediei care a avut loc azi la Olimp. Suntem alături de familia şi prietenii colegului nostru cu adevărat erou – care azi şi-a sacrificat viaţa pentru a salva doi copii ( nu erau copiii săi nici măcar nu îi cunoştea – pur şi simplu i-a văzut în pericol şi, alături de Octavian , un alt coleg al nostru la fel de curajos, le-a sarit in ajutor)!”, a transmis Victor Ponta.

El a precizat că au fost anulate toate evenimentele care erau programate la sfârşitul acestei săptămâni în cadrul Şcolii de Vară a tinerilor Pro România care avea loc la Olimp.

Salvamarii au arborat sâmbătă steagul roşu, pe întreg litoralul, care interzice scăldatul, deoarece valurile sunt mari, iar curenţii, puternici.