Tragedie în Tanzania. Autorităţile au găsit 86 de morţi. Ar putea fi între 200 şi 400 de victime UPDATE

Un feribot s-a scufundat în Lacul Victoria din Tanzania, au informat autorităţile locale şi guvernul care au confirmat că, până în prezent, sunt 86 de morţi din peste aproximativ 200 persoane care se aflau pe ambarcaţiune în momentul producerii tragediei şi despre care se crede că nu ar fi supravieţuit.

21 sept. 2018, 05:37
Tragedie în Tanzania. Autorităţile au găsit 86 de morţi. Ar putea fi între 200 şi 400 de victime UPDATE

UPDATE: Autorităţile din Tanzania informează că, până în prezent, au fost găsiţi cel puţin 86 de morţi. 

Echipele de salvare au intervenit de urgenţă, dar operaţiunile de căutare a victimelor au fost sistate Vineri dimineaţa, a informat o sursă oficială – Colonelul Lucas Magembe -citată de Reuters.

BBC, la rândul său, a informat că ambarcaţiunea era supraîncărcată, în aceasta aflându-se, potrivit a două surse de presă diferite, între 300 şi chiar 400 de oameni. Aceste persoane sunt, deocamdată dispărute.

Feribotul MV Nyerere s-a scufundat în apropiere de Insulele Ukora şi  Bugolora.

Citeşte şi Tragedie de Sfânta Maria: Un bărbat s-a înecat în Lacul Techirghiol

Theresia Mwami, purtătoare de cuvânt a operatorului naţional de feriboturi TEMSA ar mai fi avut probleme tehnice cu ambarcaţiunile sale în lunile recente la motoarele acestor ambarcaţiuni.

Tragedii de acest fel s-au mai produs în trecut, când un feribot cu 145 de persoane la bord s-a scufundat   în Arhipelagul Zanzibar, din Oceanul Indian, în 2012. Ambarcaţiunea, de asemenea, era supraâncărcată cu turişti.

În 1996, o tragedie de acest fel s-a petrecut tot în Lacul Victoria, cel mai mare din Africa, şi s-a soldat cu cel puţin 500 de morţi.