Tragedie în trafic: 31 de persoane au murit în Mali după ce un autobuz a căzut de pe un pod

Zeci de persoane au murit după ce un autobuz a căzut de pe un pod în Mali. Oficialii locali au declarat că cauza probabilă a fost "incapacitatea şoferului de a controla vehiculul".

28 feb. 2024, 08:32

Treizeci şi unu de persoane au murit, după ce un autobuz s-a răsturnat şi a căzut de pe un pod în Mali, transmite BBC. Autocarul se îndrepta din oraşul Kenieba, din Mali, spre Burkina Faso, ţara vecină, când a derapat de pe un pod care traversează râul Bagoe.

Cel puţin alte zece persoane au fost rănite, unele dintre ele suferind răni grave. Oficialii locali au declarat că cauza probabilă a fost „incapacitatea şoferului de a controla vehiculul”.

Vacanţă de coşmar în Dubai pentru două familii de medici din România. Accident grav, unul dintre doctori este în comă, altul în sala de operaţii
Accidentul a avut loc în jurul orei locale 17:00 (17:00 GMT). „Un autobuz… care pleca din comuna Kenieba spre Burkina Faso a basculat de pe un pod. Cauza probabilă este că şoferul a pierdut controlul vehiculului”, a precizat Ministerul Transporturilor într-un comunicat.

Acesta a adăugat că printre victime se numără malieni şi cetăţeni din alte regiuni din Africa de Vest. Accidentele rutiere sunt frecvente în Mali din cauza stării precare a multor drumuri şi vehicule, precum şi a transportului public supraîncărcat şi slab reglementat.

La începutul acestei luni, 15 persoane au fost ucise şi 46 au fost rănite după ce un autobuz care se îndrepta spre capitala Bamako s-a ciocnit cu un camion, potrivit AFP.

Accident grav în Timișoara, produs de eleva unei școli de șoferi. O persoană a fost spulberată în timp ce instructorul nu se afla în mașină