Tragedie în Yemen: Peste 40 de persoane, inclusiv copii, au murit într-un atac, în largul Yemenului

Peste 40 de refugiaţi somalezi, între care femei şi copii, au fost ucişi, vineri, într-un atac cu rachetă al rebelilor, în largul coastelor yemenite. 26 de soldaţi loialişti şi-au pierdut, de asemenea, viaţa, în urma unui atac într-o moscheie.

17 mart. 2017, 21:30
Tragedie în Yemen: Peste 40 de persoane, inclusiv copii, au murit într-un atac, în largul Yemenului

Ambarcaţiunea transporta 140 de refugiaţi somalezi, potrivit Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi. Aceasta a fost atacată în timpul nopţii în largul coastei de Vest a Yemenului, în dreptul Hodeidei, dar a reuşit să acosteze într-un port din acst oraş aflat sub controlul rebelilor şiiţi Houthi.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar rebelii au dat vina pe coaliţia arabă, însă aceasta a dezminţit informaţia. „”Nu a fost niciun atac din partea coaliţiei în zona Hodeida”, a declarat generalul saudit Ahmed Assiri, purtătorul de cuvânt al coaliţiei. El a reamintit că această zonă se afla sub controlul rebelilor.

În total, s-au descoperit 42 de cadavre de refugiaţi în ambarcaţiunea atacată, potrivit OIM (Organizaţia Internaţională pentru migraţie) prezentă în Yemen.