Tragedie într-un parc naţional: un leu a omorât un bărbat după ce animalul scăpase din zona de siguranţă

Publicat: Marţi, 10 Decembrie 2019 09:26 // Actualizat: Marţi, 10 Decembrie 2019 09:26 // Sursa: romaniatv.net

Un leu a ucis luni un om, la Nairobi, după ce a scăpat dintr-un parc naţional situat în sudul capitalei kenyene, conform unui anunţ al autorităţilor însărcinate cu protecţia faunei sălbatice, autorităţi care au avertizat populaţia că animalul este încă liber, potrivit Agerpres.

Serviciul kenyan pentru protecţia faunei sălbatice (KWS) a declanşat o operaţiune pentru căutarea şi tranchilizarea animalului. De asemenea, KWS a lansat un apel la calm către locuitorii din Nairobi, sfătuindu-i în acelaşi timp să nu se aventureze noaptea prin locuri mai puţin circulate până la capturarea leului.

Atacul s-a produs în afara parcului natural, la periferia sudică a oraşului. Perimetrul parcului natural este înconjurat de garduri electrice însă nu este complet închis, autorităţile lăsând locuri deschise pentru a se putea produce migraţiile anuale ale animalelor în căutare de păşuni.

În acest parc natural trăiesc şi animale din specii ameninţate, aşa cum sunt leii, leoparzii, rinocerii sau bivolii africani.

Parcul se află la doar aproximativ 7 kilometri de centrul oraşului Nairobi şi nu este pentru prima oară când animale sălbatice din parc ajung pe străzile capitalei kenyene care are peste 4 milioane de locuitori.

În 2016 un alt leu a fost ucis după ce a fugit din parc şi a atacat şi rănit un om la Nairobi. În februarie 2016, doi lei au stat o zi în cartierul sărac Kibera, după care s-au întors în parc.

Marile feline sunt supuse unei presiuni constante. Nairobi, unul dintre oraşele africane cu creştere foarte rapidă, se extinde peste terenurile lor de vânătoare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bărbat atacat de leu KWS lei leu Nairobi parc natural vizitatori
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H