Tragedie la concert, pe stadion: zeci de morţi şi răniţi, inclusiv elevi

Mai multe persoane, inclusiv minori şi-au pierdut viaţa într-o busculadă pe un stadion din Alger. Potrivit primelor informaţii, busculada s-a produs la intrarea pe stadion unde se ţinea concentrul rapper-ului -vedetă algerian, Soolking, dedicat Hirak-ului - mişcarea de contestare care agită ţara din data de 22 februarie, potrivit presei algeriene.

23 aug. 2019, 07:02
Tragedie la concert, pe stadion: zeci de morţi şi răniţi, inclusiv elevi

Concertul rapper-ului a fost marcat încă de la început, de la intrarea pe stadion a fanilor  acestuia, când sute de persoane s-au aglomerat la intrarea în stadion. Printre victime se numără mulţi adolescenţi, fani ai rapper-ului. Potrivit primelor informaţii ale tragediei, cinci persoane – trei băieţi şi două fete – toţi minori – au murit în aceasta tragedie, iar 21 au fost rănite, potrivit presei franceze. 

Un reprezentant al Parchetului algerian a venit la locul tragediei şi apoi la un spital din Alger unde au fost transportate toate victimele.

Nici agenţia de presă oficială APS şi nici televiziunea naţională nu au dat publicităţii tragicul eveniment, cel puţin deocamdată.

AFP a relatat că patru persoane care au asistat la concertul de pe stadion şi care se aflau deja în interiorul stadionului la ora când s-ar fi petrecut presupusa busculadă, ar fi spus că presupusa busculadă nu avusese loc., iar către miezul nopţii, la ieşirea de pe stadion nu se afla niciun dispozitiv de securitate în zona în care s-ar fi petrecut tragedia, precizează AFP. 

Piesa „La Liberté”  a rapperului algerian care trăiește în Franța, adaptată după un cântec de fani ai fotbalului și dedicată lui „Hirak” a fost adesea cântată de protestatari.

Piesa a fost lansată în martie, la mai puțin de o lună de la începutul protestelor masive din 22 februarie împotriva președintelui Abdelaziz Bouteflika – care și-a dat demisia – și împotriva regimului.