Tragedie la o bază militară din București. Un militar de 23 de ani, găsit împușcat în inimă

Tragedie, în această dimineață, în București. Un militar de 23 de ani a fost găsit mort la Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației aflată în București.

09 sept. 2023, 12:07
Tragedie la o bază militară din București. Un militar de 23 de ani, găsit împușcat în inimă

Descoperire șocantă, sâmbătă dimineață, la Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației aflată în București. Un militar de 23 de ani a fost găsit împușcat în inimă.

Tânărul se numește Mănoiu Robert Andrei și se afla în serviciu de zi. La ora 06.40, militarul a fost găsit inconștient de către colegii lui, care au sunat la ambulanță.

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. El fusese testat psihologic la începutul anului, iar testele au dovedit că este apt pentru a-și exercita meseria. Bărbatul lucra aici din 2020.

Maistrul militar Mănoiu Robert Andrei, în vârstă de 23 de ani, de la Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației aflată în București, a fost găsit decedat, astăzi, 9 septembrie, în unitatea în care era încadrat. Militarul, care se afla în serviciul de zi pe unitate, a fost descoperit decedat, în jurul orei 6.40, în apropierea terenului de sport al unității, cu o plagă împușcată în dreptul inimii.

Imediat după descoperirea acestuia, a fost apelat serviciul de urgență 112, iar o echipă SMURD ajunsă la fața locului a constatat decesul militarului„, anunță Ministerul Apărării.

Serviciul militar obligatoriu, în tot mai multe ţări din Europa. Ce se întâmplă în România

În timp ce în Ucraina războiul continuă, mai mulți lideri se gândesc la reintroducerea serviciului militar obligatoriu. În România, prima încercare de reintroducere a serviciului militar obligatoriu a eșuat în urmă cu 8 ani.

Alături de Lituania, Danemarca, Suedia, Norvegia,  Finlanda, Letonia, Austria, Grecia şi Estonia au în prezent o anumită formă de serviciu militar obligatoriu. Polonia va reintroduce serviciul militar obligatoriu din 2024. În Norvegia, din 2015, şi femeile şi bărbaţii sunt obligaţi să urmeze stagiul militar în care să înveţe tehnici elementare de autoapărare, dar doar cei cu aptitudini fizicie excelente sunt instruiţi pe perioade mai îndelungate.

CITESTE SI: Țările europene, din ce în ce mai aproape de a introduce serviciul militar obligatoriu. Războiul din Ucraina accelerează procesul